PTT’den müşterilerine kritik uyarı! Evinizden ve paranızdan olabilirsiniz, bu tuzağa düşmeyin

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
PTT’den müşterilerine kritik uyarı! Evinizden ve paranızdan olabilirsiniz, bu tuzağa düşmeyin

Güncel Haberleri  / Anadolu Ajansı

PTT tarafından dolandırıcılara yönelik vatandaşlara yeni uyarılarda bulundu. Sahte kargocular ve sahte mesajlar ile tüketicilerin kandırıldığını hatta banka hesaplarının ele geçirildiğini belirten PTT, milyonlarca kişiye çağrıda bulundu. Bu hataya düşen tüm malvarlığını kaybedebilir.

Son dönemde dolandırıcıların kullandıkları sistem ağızları açık bırakmaya devam ediyor. Dijitalin etkisiyle dolandırılma yöntemleri her geçen gün güncellenirken PTT’den bir son dakika uyarısı geldi. PTT AŞ. tarafından yapılan duyuruda, sahte kargocular ve sahte mesajlar yoluyla vatandaşların banka hesap bilgilerinin ve kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı bildirildi. 

PTT’DEN KRİTİK UYARI: SAKIN GELEN MESAJLARA TIKLAMAYIN 

Dolandırıcıların yeni yöntemi vatandaşları şoke etti. Artık dolandırıcılar PTT logosu ve adını kullanarak SMS’ler atmaya başladı. Hatta sahte kargocular ile vatandaşlara belge imzalatmaya başladı. 

Bu konuda yeni bir uyarıda bulunan PTT AŞ. resmi kıyafetli ve el terminali ile çalışan personellerinin kargo ve postaları teslim ettiğini, kargo bekleyenlere SMS gönderdiğini ve uzantısı "www.ptt.gov.tr" olmayan linklere itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu. 

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ İHBAR EDİN 

Hatta dolandırıcıların beklenmedik zamanlarda kapıları çaldığı ve sahte belgeler imzalattığı belirtildi. Bu durumlarda bu kişilerin hemen ihbar edilmeli. 
PTT AŞ, dolandırıcılık girişimlerini önlemek için yasal girişimlerde bulunurken, vatandaşların da dikkatli olmalarını ve resmi kanallardan bilgi almalarını tavsiye ediyor.

PTT’den müşterilerine kritik uyarı! Evinizden ve paranızdan olabilirsiniz, bu tuzağa düşmeyin

Konuyla ilgili PTT tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Şirketimiz, tespitlerimiz ve gelen şikayetler doğrultusunda üzerine düşeni yaparak, dolandırıcılık eylemlerinde kullanıldığı belirlenen sahte internet adreslerinin erişime engellemesi için Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine ivedilikle bildirmektedir. PTT AŞ, ayrıca dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan kişilerin gerekli cezayı almaları konusunda hukuki süreci yakından takip etmektedir. Mağduriyet yaşatan bu dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların daha dikkatli olmasını, hizmetlerimizden yararlanırken sadece şirketimizin resmi internet sitesi olan 'www.ptt.gov.tr' ve sosyal medya hesapları dışında hiçbir kaynaktan gelen bilgilere itibar etmemesini rica ederiz."

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...