Yunanistan Turizm Bakanı İstanbul'da! Yunanistan kapıda vize var mı? Yunanistan kapıda vize ücreti, başvurusu nedir, nasıl alınır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunanistan Turizm Bakanı İstanbul'da! Yunanistan kapıda vize var mı? Yunanistan kapıda vize ücreti, başvurusu nedir, nasıl alınır?

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2023 yılının sonlarında AB Komisyonu tarafından onaylanan "Türk turistlerin Yunan adalarında bir hafta vize" uygulaması detayları belli oldu. Yunanistan Turizm Bakanı İstanbul'a geldi! Vatandaşlar Yunanistan kapıda vize var mı? Yunanistan kapıda vize ücreti, başvurusu nedir, nasıl alınır?

Türkiye'de temaslar da bulunmak üzere gelen Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni başkanlığındaki Yunanistan heyeti İstanbul'da Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti ile bir araya geldi. Yunanistan kapıda vize uygulaması var mı? Yunanistan kapıda vize nasıl alınır? Yunanistan'a kapıda vize uygulaması masaya yatırılan görüşme dikkat çekti. Yunan Bakan, kapıda vize uygulamasının Mart ayında başlayacağını söyledi. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya ise iki ülke arasındaki turist trafiğini arttırmak için çabaladıklarını belirtti. Gelişmeler üzerine Vatandaşlar Yunanistan kapıda vize var mı? Yunanistan kapıda vize ücreti, başvurusu nedir, nasıl alınır? sorularını merak ediyor. 

YUNANİSTAN KAPIDA VİZE UYGULAMASI VAR MI?

2023 yılının sonlarında AB Komisyonu tarafından "Türk turistlerin Yunan adalarında bir hafta vize" uygulaması onaylandı. Detayları konuşmak için gelen Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ve heyeti ile görüşen TÜRSAB açıklamalarda bulundu. Yunan Bakan, 10 adayı kapsayan kapıda viz uygulamasının Mart ayı itibarıyla başlayıp 1 yıl süreceğini belirtti. Kapıda vize uygulaması tüm yıl geçerli olacak. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, iki ülke arasındaki turist trafiğini arttırmak için çaba gösterdiklerini ve diğer Yunan adalarının da dahil edilmesini beklediklerini ifade etti. Yunanistan'a kapıda vize uygulaması Mart itibarıyla geçerli olacak.Yunanistan Turizm Bakanı İstanbul'da! Yunanistan kapıda vize var mı? Yunanistan kapıda vize ücreti, başvurusu nedir, nasıl alınır?

YUNANİSTAN KAPIDA VİZE NASIL ALINIR?

Yunanistan ile Mart ayı itibarıyla uygulanmaya başlanacak kapıda vize nasıl alınır sorusu merak ediliyor. Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları, kapı vizesi alarak geçerlilik süresi boyunca kapı vizesi ile seyahat edilebilen adalara gidebilir. Kapı vizesi en fazla 7 gün tek giriş veya çoklu giriş olarak verilecek. Yunanistan kapı vizesi Schengen vizesi değildir. Yunanistan kapıda vize ücreti 2024 yılı için 60 euro olarak belirlenmiştir.

YUNANİSTAN KAPIDA VİZE İLE HANGİ ADALARA GİDİLİR?Yunanistan Turizm Bakanı İstanbul'da! Yunanistan kapıda vize var mı? Yunanistan kapıda vize ücreti, başvurusu nedir, nasıl alınır?

10 adayı kapsayan Yunanistan kapıda vize uygulamasına dahil olan adalar Doğu Ege'de bulunan Yunan adalarıdır. 

Rodos

Midilli (Lesvos)

Sakız (Chios)

Kos (İstanköy)

Meis (Kastellorizo)

Sisam (Samos)

Simi 

Kalimnos

Leros

Patmos

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...