4 gün sonra kurtarılan genç, enkazlara tekrar döndü! Dinlenmek yerine can kurtarmak için gönüllü olarak göçük bölgesinde çalışıyor
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Adıyaman’da enkaz bölgelerinde çalışmalar devam ederken depremden 4 gün sonra enkaz altından yaralı olarak çıkarılan23 yaşındaki Onur, hastaneye kaldırıldı ve iyileşti. Enkaz bölgesine dönen Onur, bu kez göçük altındaki diğer canları kurtarmak için yıkılan binaların olduğu bölgeye gitti. Onur, konuyla ilgili konuştu ve 'Allah'a şükür iyiyim, bugünlerde geçecek.' dedi.
Türkiye'nin felaketi yaşadığı şu günlerde göçük altındakiler için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Depremin oluşturduğu hasar ile birlikte binlerce bina yıkıldı ve çok sayıda vatrandaşımız hyayatını kaybetti. Hala enkaz altında birçok vatandaşımız var ve bunun için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Enkazdan kurtarılanlardan biri ise Aıdyman'daki 23 yaşındaki Onur. Adıyaman Yavuz Selim Mahallesindeki evinde enkazın altında kalan Onur Mermer’e 4 gün sonra ulaşılabildi. Mermer, ekipler tarafından enkazdan yaralı olarak çıkartılarak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Başından ve sırtından yara alan Onur Mermer, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi.
Akrabaları ve arkadaşları enkaz altında olan Onur Mermer, evde dinlenmek yerine ekiplere yardım için enkazlara gitti. Enkazlarda çalışarak ekiplere yardımcı oluyor. Depremin dördüncü günü 83’üncü saatte kurtulduğunu belirten Onur Mermer (23), “Hastanede 4-5 saat tedavi gördükten sonra taburcu olup eve gittim. Fakat, yakınlarım enkaz altında olduğu için dayanamayıp enkaz yerine geldim. Enkazlarda akrabalarım, arkadaşlarım ve yakınlarım vardı. Enkazdaki çalışmalara yardım ediyorum. Allah’a çok şükür iyiyim bu günlerde geçecek” diye konuştu.(İHA)
