55 çocuk kayıp, 213 çocuğun yakını aranıyor! Enkazdan kurtarılanın her şeyi kayda alınıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
55 çocuk kayıp, 213 çocuğun yakını aranıyor! Enkazdan kurtarılanın her şeyi kayda alınıyor

Gündem Haberleri

Ekipler tarafından kurtarılan afetzedelerin DNA’dan parmak izine kadar her bilgisi sisteme işleniyor. Deprem bölgesinde kimliği belirlenemeyen 213 çocuk var.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Başta çocuklar olmak üzere enkazdan kurtarılan ve aileleri bulunamayan kişilerin akıbeti merak konusu... Bu durum, Meclis Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonunun gündemine geldi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürü Yardımcısı Resul Holoğlu, komisyona bilgi verdi.

“HER ŞEY FOTOĞRAFLANIYOR”

Enkazdan kurtarılanların hemen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE) teslim edildiğini belirten Resul Holoğlu “Mümkünse depremzedenin kimlik bilgileri alınıyor. Yoksa fotoğrafı çekiliyor. Yaralı kendinde değilse, ambulansın plaka numarası dâhi kaydediliyor. Deprem bölgesinde ailesinden ayrı olarak kurtarılan veya bulunan çocukların sağlık görevlilerine tesliminin mümkün olmadığı durumlar da yaşanıyor. Böyle bir vaziyette, çocuğun bulunduğu ya da kurtarıldığı bina numarası ve yeri kayıt altına alınıyor. Çocuğun teslim edildiği kişinin kimlik bilgisi alınıp fotoğrafı çekiliyor. Bu şahıslara ait araç bilgilerinin de kaydı tutuluyor. Olay yeriyle ilgili video, fotoğraf vasıtasıyla da adres bilgileri sisteme giriliyor” dedi.

“55 ÇOCUK KAYIP”

Kimliksiz şekilde defnedilen kişilerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Holoğlu “Kimliklerin belirlenmesini kolaylaştırmak amacıyla ölenlerin fiziki özellikleri, fotoğrafı ve DNA örnekleri alındı. Ayrıca kriminal birimlerimiz tarafından parmak izleri sisteme girildi. Şu ana kadar hayatını kaybeden 3 bin 602 kişinin kimliği belirlendi. Afet bölgesinde 140 yetişkin ve 55 çocuk hakkında kayıp müracaatı yapıldı. Hastanelerde kimliği tespit edilemeyen 162 çocuk var. Devlet koruması altında da 51 çocuk bulunuyor. Bunların 137’si 1 yaşında bile değil. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...