6 ilde FETÖ operasyonu: 18 kişi gözaltında

6 ilde FETÖ operasyonu: 18 kişi gözaltında
Başlık Resmi6 ilde FETÖ operasyonu: 18 kisi gözaltinda

İzmir merkezli 6 ilde FETÖ soruşturması kapsamında iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 18 kişi gözaltına alınırken, kişilerin örgüte 1 milyon TL para aktardığı iddia edildi.

Kaydet
|

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yaptı. İzmir merkezli İstanbul, Karaman, Aydın, Yalova, Adıyaman olmak üzere toplam 6 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 18 iş adamı gözaltına alındı.

Kişilerin sahte evraklar ve usulsüzlüklerle şirket üzerinden yüklü miktarlarda devlet destekleme kredisine onay verip, verilen bu destek kredisinin belli bir bölümünü yine bu şirket sahiplerinden alarak örgüte aktarıldığı öne sürüldü. Kişilerin yine iddialara göre, bu yöntemle FETÖ’ye 1 milyon TL para aktardığı ifade edildi. Şahısların şirket, şahsi hesapları ile taşınır ve taşınmaz tüm mallarına el koyulduğu da bildirildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.