6 yaşındaki gelin rezaletinde 'kemik yaşı raporu'nun sahte olduğu ortaya çıktı! 7 doktorun imzasını taşıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6 yaşındaki gelin rezaletinde  'kemik yaşı raporu'nun sahte olduğu ortaya çıktı! 7 doktorun imzasını taşıyor

GÜNDEM Haberleri

Son günlerde Türkiye gündemine oturan 6 yaşında babası tarafından 29 yaşındaki bir şahısla zorla evlendirilen ve istismara maruz kalan H.K.G. 'nin kemik yaşı raporuna ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Test için zamanında H.K.G. yerine büyük yaşta bir kişinin teste sokulmuş ve 21 yaşında olduğuna dair kemik yaşı raporu alındığı iddia edilmişti ancak doktorun imzası olan raporun oy birliği ile verildiği ve sahte olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde 6 yaşındaki bir kız çocuğunun 29 yaşındaki  bir adamla evlendirilmesi ve yıllar boyu cinsel istismara uğraması olayı gündeme adeta oturmuş ve duyanları dehşete düşürmüştü. Olayın ardından bakanlıklar devreye girmiş ve kadın koruma altına alınmıştı. Öte yandan yine çocuk gelin skandalında H.K.G. yerine büyük yaşta bir kişi teste sokularak alınan, kemik yaşı tespiti raporu ortaya çıktı. Raporun verildiği 2012 yılında mağdurun 14 yaşında olmasına rağmen, ruhen ve bedenen 21 yaş ile uyumlu olduğu değerlendirmesi yapıldı. 7 doktorun imzası olan rapor, oy birliğiyle verildi.

İstanbul'da H.K.G'nin 6 yaşındayken 29 yaşında bir adamla evlendirilmesiyle ilgili hukuki süreç devam ediyor. Son olarak H.K.G. hakkında 2012'de düzenlenen yaş tespit raporuna ulaşıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasında yer alan yaş tespit raporu, müşteki 14 yaşındayken hazırlandı.

6 yaşındaki gelin rezaletinde  'kemik yaşı raporu'nun sahte olduğu ortaya çıktı! 7 doktorun imzasını taşıyor

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 2012'de alınan raporda, doğum tarihi 8 Mart 1998 olarak belirtilen H.K.G'nin, klinik bulgularının iç hastalıkları açısından sağlam olduğu kaydedildi.

Raporda, nörolojik açıdan 20-21 yaşında, pskiyatrik açıdan da 21 yaş ile uyumlu ruhsal gelişimi bulunan H.K.G'nin ruhen ve bedenen 21 yaş ile uyumlu olduğu kaydedildi. 7 doktorun imzası olan raporun oy birliğiyle verildiği belirtildi.

İLK DURUŞMA TARİHİ

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 olarak belirlenen duruşma tarihinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talebi üzerine 30 Ocak 2023'te yapılmasına karar verdi.(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yedi doktor ne olacak17 Aralık 2022 18:46

O raporları düzenleyen hekimler niçin bu yola başvurdu soruşturmalı

Sonraki Haber Yükleniyor...