6.4 büyüklüğündeki Hatay depremine evde yalnız yakalandı: Dehşet anlarını gözyaşlarıyla anlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, Mersin'de de şiddetli bir biçimde hissedildi. Depreme evde yalnız yakalana bir kadın, yaşadığı dehşeti gözyaşlarıyla anlattı.

Hatay depreminin kuvvetli hissedildiği Mersin'de bazı vatandaşlar ateş başında beklemeye başladı. Depreme, evde yalnızken yakalanan Durdane Nergiz, o anları gözyaşları arasında anlattı.  Nergiz, "Hemen kendimi kanepenin yanına attım. Evde kimse yoktu, eşim ve çocuklarım dışardaydı. Çok kötüydü, çok uzun sürdü." ifadelerini kullandı.

"ÇOK KÖTÜYDÜ, ÇOK UZUN SÜRDÜ"

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğündeki deprem, Hatay'ın yanı sıra Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin'de de şiddetli şekilde hissedildi. Diğer illerde olduğu gibi Mersinliler de panikle sokağa kaçıştı. Erdemli ilçesinde de vatandaşlar evlerinden çıkarak dışarda beklemeye başladı. Bazı vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Depreme evde yakalanan Durdana Nergiz, o anları anlattı. Nergiz, "Hemen kendimi kanepenin yanına attım. Evde kimse yoktu, eşim ve çocuklarım dışardaydı. Sonra burası emniyetli değil diye yatak odasına gittim, yatağın yanına yattım. Çocuklarım aradı, 'Sakın eve gelmeyin' dedim. 'Çok sallanıyor' dedim. Çok kötüydü. Çok uzun sürdü. Çocuklarım eve benim için gelirse ne olur diye onu düşündüm" diyerek gözyaşı döktü.

Deprem sonrasında binadakilerle aşağı indiklerini aktaran Nergiz, ateş yaktıklarını ve beklemeye başladıklarını kaydetti.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...