Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Irak’tan gelen 236 Türk vatandaşı KYK yurduna yerleştirildi

Irak’tan gelen 236 Türk vatandaşı KYK yurduna yerleştirildi
Başlık ResmiIrak’tan gelen 236 Türk vatandasi KYK yurduna yerlestirildi

Irak’ın başkenti Bağdat’tan gelen 236 Türk vatandaşı koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde karantinada tutulmaları için Eskişehir’de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Gündüzalp Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Kaydet
|

İşçi ve iş adamlarından oluşan 236 kişilik Türk kafilesi, Bağdat kentinden kalkan Türk Hava Yollarına ait uçak ile Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havalimanı’na getirildi. Burada ateş ölçümü gibi detaylı sağlık kontrollerinden geçen vatandaşlar, otobüsler ile şehir merkezine taşındı. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde getirilen vatandaşlar, 7’şerli gruplar halinde KYK’ya ait Gündüzalp Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.
Diğer yandan yurda yerleştirilen vatandaşlar 14 gün gözetim altında tutulacak. Vatandaşların 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçlarının; Eskişehir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ile Türk Kızılayı tarafından karşılanacağı belirtildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.