Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Firari FETÖ’cüler için 664 milyon lira ödül

Düzenleyen:
Firari FETÖ’cüler için 664 milyon lira ödül

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığının “aranan teröristler” listesinde yer alan 338 FETÖ firarisi için toplam 664 milyon lira ödül konuldu. Listede yer alan 338 FETÖ firarisinden 41’i kırmızı, 23’ü mavi, 16’sı yeşil, 48’i turuncu, 210 kişi de gri kategoride aranıyor.

Kırmızı kategoride başına 10’ar milyon lira ödül konulanların arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanı sıra darbe girişimini Akıncı Üssünde yöneten Adil Öksüz, örgütün sözde istişare heyetinden Cevdet Türkyolu, Abdullah Aymaz, Halit Esendir, Mustafa Özcan, Harun Tokak, Ali Bayram, İsmail Büyükçelebi, Şerif Ali Tekalan, Mustafa Yeşil, Reşit Haylamaz, Suat Yıldırım ve Ahmet Kurucan bulunuyor.

Listede başına üçer milyon lira ödül konulan 23 FETÖ firarisi de mavi kategoride yer aldı. Aralarında elebaşı Gülen’in doktorları Tuncay Delibaşı ve Kudret Ünal, örgütün “istihbarat imamı” Murat Karabulut, “emniyet imamı” “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil, örgütün medya sözcüsü olarak bilinen eski emniyet amiri ve Karlov suikastı sanığı Emrullah (Emre) Uslu’nun da yer aldığı firariler 69 milyon lira ödülle aranıyor.

Yeşil kategoride yer alan 16 firari FETÖ’cünün başına da toplam 32 milyon lira ödül konuldu. Bu kategoride Cemil Koca, Ekrem Dumanlı, Önder Aytaç ve Hüseyin Karakuş bulunuyor. Turuncu kategoride FETÖ’nün sözde “Ege bölge imamı” Bekir Baz, “Irak imamı” Talip Büyük ve “Nijerya imamı” Hikmet Çoban yer alıyor. Gri kategoride ise tuğgeneral Ali Kalyoncu, eski Koza-İpek Holding’in sahibi Hamdi Akın İpek ile Ergenekon soruşturmasıyla adını duyuran ve 17 Aralık kumpas soruşturmasını yürüten eski savcı Zekeriya Öz bulunuyor. 

Diğer yandan, Adalet Bakanlığı bugüne kadar, aralarında ABD, Almanya ve Belçika’nın da bulunduğu 109 ülkeden 1022 FETÖ mensubunun iadesini istedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...