PKK elebaşı itiraf etti: Söz aldık, ABD bizi terk etmeyecek

Düzenleyen:
PKK elebaşı itiraf etti: Söz aldık, ABD bizi terk etmeyecek

GÜNDEM Haberleri

İngiliz gazetesine röportaj veren YPG/PKK elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye'de kendilerini terk etmeyecekleri konusunda söz verdiğini söyledi.

Yirmi senelik işgalin ardından Afganistan’ı terk eden ABD’nin Suriye’den de çekilme ihtimali, terör örgütü YPG/PKK’yı paniğe sevk etti. Aynı sonun yaşanmaması için Washington ile temas hâlinde olan YPG/PKK elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Afganistan örneğinin aksine kendilerini terk etmeyeceği sözünü verdiğini iddia etti. The Times gazetesine konuşan teröristbaşı "Dürüst olmak gerekirse ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinden sonra insanlar korktu. Aynı durumla karşılaşacaklarından korktular” ifadelerini kullandı. Biden yönetiminin buna hızlı cevap verdiğini ve elçiler gönderdiğini öne süren teröristbaşı “Buranın Afganistan olmadığı konusunda bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler" dedi. 

ABD DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI DA TERÖRİSTBAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Haberde, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie’nin bölgeye gönderildiği, ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood’un da teröristbaşıyla görüştüğü belirtildi. PKK elebaşı Öcalan’ın fotoğraflarının YPG/SDG’nin birçok ofisinde görüldüğüne işaret edilen haberde “Bu, ABD ve İngiltere’yi zor durumda bıraktı çünkü PKK her iki ülkenin listeye aldığı bir terör örgütü olmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...