Erdoğan'ın "FETÖ elebaşını verin" sözlerine Interpol'den cevap

Düzenleyen:
Erdoğan'ın "FETÖ elebaşını verin" sözlerine Interpol'den cevap

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Interpol'ü FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili iş birliği yapmamakla suçlamıştı. Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, bu konuyla ilgili açıklamada bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) 89. Genel Kurul Toplantısı'na videolu mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında Türkiye’nin INTERPOL’e her türlü destek verdiğini belirterek, adi suçlar konusundaki iş birliğinin terörle mücadelede de sergilenmesini beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bilhassa FETÖ’cu firarilerle bölücü örgüt elebaşlarının ülkemize iadesi hususunda güçlü dayanışma bekliyoruz” diyerek INTERPOL’e sitem etti.

"YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLDU"

Erdoğan’ın bu sözlerine karşılık toplantıya katılan Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock’tan açıklama geldi. Stock, kendisine sorulan "Kırmızı bültenin arka planının siyasi olduğuna nasıl karar veriyorsunuz, Türkiye'den çok sayıda kırmızı bülten talebi aldınız ve tarafınızdan reddedildi. Bir anlaşma bekliyor musunuz?" sorusuna "Türkiye ile bazı kırmızı bültenlerin kategorilerinin düzenlenmesi konusunda bazı yanlış anlaşılmalarımız ve anlaşmazlıklarımız oldu" cevabını verdi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...