Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Brüksel'de resti çekti!

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Brüksel'de resti çekti!

GÜNDEM Haberleri  / AJANSLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Belçika’daki Türkiye, Finlandiya ve İsveç görüşmesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kalın; "PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri İsveç ve Finlandiya’daki faaliyetlerini sona erdirmeli" dedi...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Brüksel'deki NATO karargahında Finlandiya ve İsveç yetkilileriyle NATO üyeliğine ilişkin biraraya geldiler. Görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Kalın, "İki ülkede terör örgütlerinin faaliyetleri sona ermeli" diyerek şunları sözlerine şunları ekledi: PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri İsveç ve Finlandiya’daki faaliyetlerini sona erdirmeli. NATO’nun üyelik süreciyle ilgili ortaya koyduğu bir takım ilkeler ve prosedürler var. İttifaka üye olan tüm ülkeler bu prosedürleri izlediler. Yunanistan'ın Kuzey Makedonya'nın üyelik sürecini isminden dolayı 11 yıl boyunca boykot etmesidir. Makedonya bunun yüzünden ülkenin adını değiştirmek zorunda kaldı. Bundan sonra Yunanistan Makedonya'nın üyeliğine "evet" dedi. Dolayısıyla ittifaka üye olmak önemli bir adım. 200 yıllık süreçte tarafsızlığı desteklemiş İsveç için önemli bir adım. Finlandiya için de önemli bir adım. Türkiye'nin taleplerine dönük yasal düzenlemelerin atılması adına süreç için olması gerekenlerdir. Bu adımları ne kadar hızlı atarlarsa süreç pozitif yönde ivme kazanır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...