ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye telefonu

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Joe Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

ERDOĞAN, LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Libya Başbakanı Dibeybe, hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

AFRİKA ÜLKELERİ TAZİYE MESAJI YOLLADI

Afrika ülkeleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye ve destek mesajları gönderdi.

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara, Twitter hesabından, Türkiye ve Suriye hükümet ve halklarına başsağlığı dileğinde bulunarak, yakınlarını kaybedenlerin ailelerine sabır diledi.

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina da  depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, Madagaskar halkının depremden etkilenenlerle dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'de depremlerde hayatını kaybedenler için 2 ülke halkına da taziyelerimizi sunuyoruz. Düşünce ve dualarımızdasınız." ifadesini kullandı.

Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en içten taziyelerini ilettiğini kaydederek, Ruanda halkının bu acılı dönemde Türkiye ve Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba da Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde dualarının hayatını kaybedenler ve depremden etkilenenlerle olduğunu belirterek, Gabon'un her konuda halkların yardımına hazır olduğunu kaydetti.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM… 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...