ABD kurtarma ekibi, deprem bölgesine 77 tonluk malzemeyle geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD kurtarma ekibi, deprem bölgesine 77 tonluk malzemeyle geldi

GÜNDEM Haberleri

Beyaz Saray, Türkiye'ye yollanan arama kurtarma ekiplerinin yanında 77 tonluk özel alet ve ekipman olduğunu açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye'nin yanında ve her şekilde yardımcı olmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye ve Suriye'deki depremlerle ilgili konuştu. Yaşananların "yıkıcı" olduğunu söyleyen Jean-Pierre, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) 159 personel ve 12 kurtarma köpeğinden oluşan iki arama kurtarma ekibinin Türkiye'deki çalışmalara destek vermek için sahada olduğunu kaydetti.

"ÖZEL EKİPMANLAR YOLLADIK"

Jean-Pierre, arama kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak için gelişmiş tıbbi ekipmanların yanı sıra hidrolik beton kırıcılar, testereler, matkaplar ve metal kesici oksijen aletlerinin bulunduğu yaklaşık 77 tonluk özel alet ve ekipmanın da gönderildiğini aktardı.

ABD kurtarma ekibi, deprem bölgesine 77 tonluk malzemeyle geldi

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için sahada çalışan ABD personelinin olduğunu aktaran Jean-Pierre "Suriye'ye insani yardım kuruluşları aracılığıyla yardım ettiğini bildirdi. Jean-Pierre, Türkiye'nin yanında ve her şekilde yardımcı olmaya hazır olduklarının altını çizdi.

ABD kurtarma ekibi, deprem bölgesine 77 tonluk malzemeyle geldi

Öte yandan, ABD''li ekip yürütülen yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla Adana'ki İncirlik Hava Üssü'ne inmişti. Ekipler, bölgedeki çalışmalara destek veriyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...