AB'den “Schengen krizi” açıklaması: Vize sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz

- Güncelleme:
AB'den “Schengen krizi” açıklaması: Vize sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Schengen vize krizine ilişkin konuştu. Vize sorununu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Nikolaus Meyer-Landrut, "AB'nin Türkiye'ye karşı vizeleri engellemek gibi bir politikası yok. dedi.

Yaz geldi, tatil planları yapılmaya başlandı. Rotayı Avrupa’ya çevirenlerin en büyük sorunu Schengen vizesi. Avrupa Birliği üyesi ülkelere giderken başvurulan Schengen vizesini almak, son günlerde oldukça zorlaştı.

SHCHENGEN VİZE KRİZİ

Randevu almak için uzun süre bekleyen vatandaşlar bir de vize reddi sorunuyla uğraşıyor. Ekonomim’in haberine göre, Türkiye son 8 yıl içerisinde en çok başvuru yapan Rusya, Suudi Arabistan, Fas, Ukrayna’nın yer aldığı ilk 5 ülke arasında da ret oranı en çok artan ülke oldu.

“AB KARAR ALMADI”

Hürriyet gazetesine konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, vize konusunda yaşanan sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Nikolaus Meyer-Landrut, "Bu yönde AB tarafından üretilen bir siyaset ya da alınmış karar da yok." ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE ORTALAMANIN ÜSTÜNDE”

Landrut, 2022 yılı boyunca en fazla Schengen vizesi başvurusu yapan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek "Türkiye'nin reddedilme oranı dünya ortalamasının altında." dedi. Büyükelçi, 2021 yılına göre ret oranının 2022’de yüzde 15 oranında düştüğünü de belirtip, Türklere verilen uzun süreli ve çok girişli vizelerin dünya ortalamasının üstünde olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...