Afganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!

Afganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!
Başlık ResmiAfganistan’da 100 ABD vatandasi mahsur kaldi!

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından ABD operasyonlarla Afganistan'daki vatandaşlarını tahliye etti ama halen ülkede mahsur olarak kalan 100 kadar Amerikalı olduğu iddia edildi.

Kaydet
|

Güvenlik endişeleriyle soyadının açıklanmasını istemeyen Nasria isimli Californialı, ülkede kalan Amerikan vatandaşlarının bir yolunu bulup kaçmak istediğini söyledi.

“BURADA MI ÖLECEĞİM?”

Haziran ayında Afganistan’a gelerek bir Afgan’la evlenen ve halen hamile olan Nasria, Amerika’nın Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, “Çoğu zaman ‘Buradan hiç ayrılamayacak mıyım? Burada mı öleceğim? diye endişe ediyorum. Neler olacak bilmiyorum” diye konuştu.

KAPI KAPI DOLAŞIP AMERİKALI ARIYOR

Taliban’ın kapı kapı dolaşıp Amerikalı aradığını kaydeden Nasria, ülkeden kaçmak için binlerce kişiyle birlikte Kabil havaalanına gelmiş, Taliban kaçmasına müsaade etmemişti.

Afganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!
Başlık ResmiAfganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!

YOLCULARI REHİN ALDI

Öte yandan, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mike McCaul da Taliban’ın 6 uçaktaki yolcuları Uluslararası Mezar-ı Şerif Havaalanı’nda durdurduğunu ve yolcuları rehin alarak ABD’den tanınma talebinde bulunduğunu iddia etti.

BAKMADAN GEÇME
Taliban, Pencşir
HABER

Taliban, Pencşir'i tamamen kontrolüne aldığını duyurdu

BAKMADAN GEÇME
AB, Taliban
HABER

AB, Taliban'a ilk adımı attı

BAKMADAN GEÇME
Beyaz Saray
HABER

Beyaz Saray'dan Taliban açıklaması

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.