Ailesinin topladığı mantarı yiyen çocuk yoğun bakımlık oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ailesinin topladığı mantarı yiyen çocuk yoğun bakımlık oldu

GÜNDEM Haberleri

Sakarya'da ailesinin ormandan topladığı mantarı yiyen çocuk rahatsızlandı. Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri ile hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk yoğun bakıma alındı.

Sakarya’da ailesinin topladığı mantarlardan yiyen 11 yaşındaki çocuk zehirlendi. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Taraklı ilçesinde yaşayan Ö.D. (11) isimli çocuk, ailesinin topladığı mantarları yedikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu.

ÇOCUK YOĞUN BAKIMA ALINDI

Yapılan tetkiklerden sonra zehirlenme şüphesiyle Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen çocuk yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 

MANTAR NASIL ZEHİRLER?

Doğal alanlarda yetişen ve yapısında zehirli madde bulunan şapkalı mantarların taze, kurutulmuş veya konserve olarak çiğ veya pişirilerek yenmesi sonucunda gelişen ve ölümle de sonuçlanabilen ciddi bir zehirlenmedir. Ülkemizde doğal alanlarda yetişen zehirli mantarlar var. 

MANTAR ZEHİRLENMESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Zehirlenme belirtileri mantarda bulunan zehrin niteliğine göre değişir. Belirtiler, bazı mantar türlerinin yenmesini takiben 2 saat sonra, bazı mantar türlerinin yenmesini müteakiben de 6 saat sonra ortaya çıkabilir.

Mantarın yenmesini takiben 2 saat gibi kısa bir sürede zehirlenme belirtilerine sebep olan mantarların yenmesi durumunda:
- Sersemlik,
- Uykuya meyil,
- Tansiyon düşüklüğü,
- Bulanık görme,
- Yüz ve boyunda kızarma,
- Nabızda artış,
- Ağızda metal tadı,
- Bulantı ve kusma ile
- Terleme görülebilir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...