AK Parti sözcüsü Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
AK Parti sözcüsü Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için "NATO'nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalıdır" diyerek "Biz açık olarak bizden ne istendiğini anlamıyoruz. Açık olarak istenen şu: İnsanlığa karşı suç işleyen bu terör örgütlerine desteği kesmenizi istiyoruz. Bu kadar net." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, grup toplantısı sonrası konuştu.

Ömer Çelik'in konuşmasında öne çıkan başlıklar:

İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu, Türkiye için ilkelere bağlı olarak NATO'nun genişlemesi önemlidir. Terör örgütlerine verilen destekleri Cumhurbaşkanımız yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül'den sonra terörizm net bir şekilde küresel mücadele konusu olmuştur. Düşmanımıza verilen destek hiçbir şekilde kabul edilemez. PKK'ya verilen desteği, bunlar DEAŞ ile mücadele ediyor diye kılıfına oturtmakta kabul edilemez.  NATO bir güvenlik örgütüdür ve NATO ülkesinin terör yapılarıyla temas içerisinde olmamalıdır. NATO'nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı.

PROBLEM TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERİLEN DESTEKTİR

Yakın zamana kadar  Türkiye bugüne kadar NATO içerisindeki görevlerini, sorumluluklarını yerine getirmiş devlettir. Burada ne bize ambargo uygulanması ne de bizim düşmanlarımızın kabul edilmesi kabul edilemez. NATO'nun prensiplerine uygun davranan ülkeler kabul edilmelidir. İnsanlığa karşı suç işleyen terör örgütlerine desteği kesmenizi istiyoruz. Türkiye prensip olarak NATO'nun genişlemesine hiçbir zaman karşı çıkmadı. Problem terör örgütlerine verilen desteklerdir. İsveç'te Finlandiya'da verilen desteklerin, PKK'nın yaptığı gösterilerin fotoğrafları var. Bir demokratik hukuk devletinin kabul edemeyeceği görüntüler. 

ATATÜRK HAVALİMANI 

Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu 'Bu benim projemdi' dedi. Şimdi seferberlik halinde karşı çıkıyorlar. Böylesine tutarsız bir yaklaşım olabilir mi? Hiç kimse kendi kötü siyasetine Atatürk'ü kalkan yapmaya kalkmasın. 132 bin 500 ağaç dikilecek. Her türlü vatandaşımıza hizmet edecek bir perspektifle hayata geçirilecek.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Mısırla normalleşme süreci devam ediyor, Dışişleri Bakanlığımız görüşmeleri başlatmıştık. 1 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanımız Mısır'a gidecek. Kardeş Mısır halkıyla ortak çıkarlarımız temelinde yakınlaşmamız devam edecek.

GENÇLİK ŞÖLENİ

Artık 2 günden az zaman kaldı. Bütün Türkiye'deki gençleri Adana'ya bekliyoruz. 8 yıl aradan sonra gençlik şölenini gerçekleştireceğiz. Adana teşkilatımız yoğun bir çalışmayla Türkiye'nin her tarafından gelecek kardeşlerimiz için hazırlanıyorlar. 

İSVEÇ'İN PKK'YA DESTEĞİ

PKK'ya gönderilen silahların bir kısmının maliyeti karşılanıyor. Bu sene İsveç, PKK'ya 226 milyona kadar destek vereceklerini açıkladılar. PKK cephanesinde İsveç silahları ele geçiriliyor. İsveç Savunma Bakanı terör örgütünün üst düzey yöneticileriyle muhatap oluyor. Şimdi o NATO toplantısına katılacak oradan çıkıp terör örgütü yöneticileriyle görüşecek. Bu olmaz, bunun olmayacağına NATO karar vermeli. 

MİÇOTAKİS'İN ABD PARLAMENTOSUNDAKİ KONUŞMASI

Miçotakis Yunan medyasında da eleştirildi. Yunanistan'ın ABD'lileri izlediği şeklindeki yaklaşımın nasıl eleştirildiği iyi değerlendirilmeli. Hangi parlamentoda ne alkışlanmış bu önemli değil. Burada bazı çelişkiler var. Bir müttefikiniz başka bir müttefikinize saldırınca alkışlamak doğru değil. Siz sürekli olarak adalardan bahsediyorsanız peki siz adaları silahlandırma hakkını kimden alıyorsunuz? Akdeniz'de bu kadar göçmenin sürüklenmesine yol açtınız. Parlamentolar bir sürü insan geliyor ve nezaketen de alkışlanıyor. 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA ZAM GELECEK Mİ?

AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı tarafından hangi takvimde yapıyorlar, onlar için bir şey söylemek için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor.

 

Ayrıntılar geliyor..

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...