Deniz kazası geçiren Ali Sabancı tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Deniz kazası geçiren Ali Sabancı tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Eşi Vuslat Doğan Sabancı ile Yunanistan'da deniz kazası geçiren ve ağır yaralanan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı taburcu edildi.

Geçen ay tatil için Yunanistan'a giden iş adamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yapmıştı. Ağır yaralanan çift, ilk müdahalenin ardından önce Bodrum'a, ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a sevk edilmişti. Uzun süredir özel bir hastanede tedavi gören Vuslat Doğan Sabancı geçen hafta taburcu olmuştu. Patronlar Dünyası'nın haberine göre Ali Sabancı da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Deniz kazası geçiren Ali Sabancı tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu

 

ALİ SABANCI KİMDİR?

5 Mayıs 1969 tarihinde Adana'da Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. 1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD'de bulunan Tufts University'de ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı. 1993 yılında başladığı New York'taki Columbia University, İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Finans dalından yüksek lisans derecesini 1995 yılında aldı. 

2017 yılı Forbes verilerine göre 650 milyon $ servetiyle Türkiye'nin en zengin 54'üncü insanı oldu.

Sakıp Sabancı'nın ölümünden kısa bir süre önce Mart 2004 tarihinde aile şirketinden ayrıldı ve bunu takiben, babası ve ablası ile beraber kurdukları Esas Holding'e katıldı.

Günümüzde Pegasus Havayolları, Desas (ticari araç kiralama), Esaslı Gıda (gıda), Gıdaser Gıda (Bonservis) ve U.N. Ro.-Ro. İşletmeleri A.Ş. şirketlerinin başkanı ve grubun bazı benzer şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir.

Deniz kazası geçiren Ali Sabancı tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu

Medya patronu Aydın Doğan'ın kızı ve Hürriyet gazetecilik yönetim kurulu başkanı olan Vuslat Doğan Sabancı ile evlendi. Çiftin, Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 oğulları var.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...