Ankara Yenimahalle'de fabrika yangını saatler sonra kontrol altında
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde mobilya fabrikasında yangın çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
- Yangın, Dempa Sanayi Sitesi'ndeki bir mobilya deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı.
- Ankara ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
- Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından alevler kontrol altına alındı.
- Yanan depo kullanılamaz hale gelirken, herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.
- Olayın görgü tanığı, yangının kaçaktan veya kaynak makinesinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
- Soğutma çalışmaları devam ediyor.
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir mobilya deposunda çıkan yangına müdahale ediliyor.
İlçedeki Dempa Sanayi Sitesi'ndeki bir mobilya deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.
İhbar üzerine yangının söndürülmesi için olay yerine Ankara ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
SAATLER SONRA KONTROL ALTINDA
2 saat süren çalışmaların ardından alevler kontrol altına alındı. Yanan depo kullanılamaz hale gelirken, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı öğrenildi.
Soğutma çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı. Olayın görgü tanığı Diyar Boztaş, deponun kendilerinin olduğunu ve patlamanın mobilya tarafında gerçekleştiğini belirtti.
Yangında herhangi bir ihmal olmadığını da dile getiren Boztaş, yangının kaçaktan veya kaynak makinesinden meydana gelmiş olabileceğini söyledi.
OLAY ANINI ANLATTI
Yangının kaçaktan veya kaynak makinesinden meydana gelmiş olabileceğini aktaran Boztaş, "Depo bizim, az bir eşyamız kalmıştı. Bir tane kaynakçı vardı yukarıda. İki tane tüpü vardı. Biri büyük biri küçük. Alev çıkınca kaynakçı kaçtı. Biz eşya indiriyorduk. Alev birden büyüyünce kaynakçı herhalde tüplerini almak için geri geldi. Sonrasında adam birdenbire yine geri kaçtı. Geri kaçınca ve alev büyüyüp patlama olunca, biz de ambulansı, itfaiyeyi ve jandarmayı aradık. Alevler baya büyüktü. Patlayan yer mobilya tarafıydı. İhmal olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimalle kaçaktan ya da kaynak makinesinden olmuştur diye tahmin ediyorum. Yaralı var mı bilmiyorum fakat aşağı taraf buradan da beter durumda" diye konuştu.
