Askeri okul kararı: AİHM de kapamayı hak ihlali saymadı

Düzenleyen:
Askeri okul kararı: AİHM de kapamayı hak ihlali saymadı

GÜNDEM Haberleri

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askerî lise ve harp okullarının kapatılmasının hak ihlali içermediğine hükmetti.

Yeşim Eraslan ANKARA

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 669 sayılı KHK ile harp okulları, askerî liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatılmış, bu okullar Millî Savunma Üniversitesi’nin çatısı altında birleştirilmişti. Kapatılan okulların öğrencileri ise ortaöğretim ve üniversite yerleştirme puanları dikkate alınarak uygun okullara yerleştirilmişti. Konu daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşınmıştı.

AYM, okulların kapatılması sonrasında öğrencilerin yüksek seviyeli üniversitelere transfer edildiğine, mezuniyetleri sonrasında özel sektörde kariyer yapabilecekleri eğitim imkânın sağlandığına dikkat çekerek, okulların kapatılmasını anayasaya uygun bulmuştu. Yüksek mahkemenin kararının ardından dosya bu defa AİHM’in gündemine gelmişti. Başvuruyu inceleyen AİHM, Anayasa Mahkemesi’nin ret gerekçelerine atıfta bulunarak, kapatılma kararının hak ihlali içermediğine hükmetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...