Atina'da Erdoğan hazırlığı! 29 anlaşma imzalanması bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Atina'da Erdoğan hazırlığı! 29 anlaşma imzalanması bekleniyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yunanistan ve Türkiye arasında yedi sene aradan sonra 7 Aralık’ta yapılacak Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi için Atina ve Ankara arasında son hazırlıklar yapılıyor.

Yunanistan’ın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasındaki yardımları ve Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’da da Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yeniden göreve gelmeleriyle iki ülke arasında ilişkilerin yeniden düzeltilmesine karar verildi.

29 ANLAŞMA İMZALANMASI BEKLENİYOR

Miçotakis, geçtiğimiz günlerde verdiği beyanatta “Zorluklarımızı yönetmeyi ve olumlu bir gündem oluşturmayı hedefliyoruz” demişti. Erdoğan’ın ziyaretinde ekonomi, ticaret, turizm, denizcilik, tarımsal kalkınma ve benzeri konularda 29 anlaşma imzalanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da buluşma öncesi yaptığı açıklamada “Yunanistan’la ihtilaflarımız dün de vardı, yarın da olacak. Aynı şekilde, bu ihtilaflardan çıkar sağlama peşinde koşanlar da olacak ama bu gerçek, aynı denizi, aynı iklimi, aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ise iki ülke arasında anlaşmazlıkların bir kenara konulması konusunda ortak bir karara varıldığını söyledi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...