Avukat 'özgürlük' vaadiyle dolandırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Avukat 'özgürlük' vaadiyle dolandırdı!

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Antalya’da uyuşturucu ticaretinden cezaevine giren gencin ailesine 'oğlunuzu içerden çıkartacağım' diyen avukat, aileyi tam 495 bin TL dolandırdı. Aile çocuklarının özgürlüğü için elinde avucunda ne varsa satarken, dolandrıcı avukat ise tutuklandı.

Uyuşturucu madde ticareti suçundan 8 Aralık 2022 tarihinde tutuklanan A.A., avukat M. A.B.’ya ulaşarak ailesi ile görüşmesini istedi.

Aile ile görüşen avukat ise 80 bin TL karşılığında dosyayı takip edebileceğini, ancak A.A. cezaevinden erken tahliye edilmesi için vekalet ücreti dışında 150-200 bin TL civarında bir meblağ daha istedi.

AVUKATIN OYUNU 'PES' DEDİRTTİ

İddiaya göre avukat bu para karşılığında dosyaya bakan hakim ve savcılar ile görüşüp, A.A.'nın erken tahliyesini sağlayacaktı. Ancak avukat görüşmeden 1 hafta aileyi tekrar arayarak, dosyaya bakan hakim ve savcıların 450 bin TL para istediğini, kendisinin de 80 bin TL yerine 40 bin TL alabileceğini, 5 bin TL de dosya masrafına gideceğini, bu şekilde 495 bin TL vermeleri halinde A.A.'nın 2-3 ay içinde tahliye edileceğini söyledi.

Aile çevresinden topladığı paranın bir kısmını avukatın eşinin hesabına, 7 bin doları ise elden teslim ederek ödedi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

A.A. hakkında ise ilk duruşmada mahkumiyet kararı verilince, aile kendilerini dolandıran avukattan şikayetçi oldu.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Dosyada şüpheli avukata ait ses kayıtlarına da yer verildi. İddia edilen kayıtlarda ise şu ifadeler yer aldı:

“İddianame diyor yazılırsa fiyat değişir, şartlar değişir. Ha garanti yapar mıyız, yapamaz mıyız, belki aksi bir mahkemeye denk gelecek. Bu savcı tıfıl bir savcı dedi başsavcı. Ben bunu yönetirim alırım dedi merak etme. Gider dedi gerekli talimatı veririm yaptırtırım çıkartırım çocuğu. Yüzde doksan dokuz bu şekil çıkacak. Savcı tutuksuz yargılanmasına diye karar yazacak salacak. İddianameyi de içicilik üzerine yazacak. İlk duruşmada çıkarırım. Tahliyesini veririm ilk duruşmada yine içiciliğe gönderirim olayı satıcılıktan beraat ettiririm. İşte bizim hem avantajımız var hem dezavantajımız var. Diyor bitirip çıkacağım. Hatta bana dedi yarın getir dedi, dedim abi yarın getiremem. Çünkü ailenin durumunu biliyorum. Bana dediler ev var, araba var. Satmaya çalışacağız. Nerden baksan bir hafta, on gün sürer dedim. Dedi ben bir hafta, on gün bekleyemem. Sana vereceğim en kısa süre çarşamba gününe kadar hallet.”

Hesap hareketlerini inceleyen mahkeme ailenin şikayetinde haklı olduğunu tespit ederken, dolandırıcı avukatın daha önce de başka aileleri aynı vaatlerle mağdur ettiği iddia edildi. 

TUTUKLANDI

15 Mayıs 2023 tarihinde inceleme fezlekesi düzenlenen şüpheli avukatın ise Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...