Ayder Yaylası'nda 'keşif' gerginliği! Hakim vatandaşa parmak salladı, tehdit etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ayder Yaylası'nda 'keşif' gerginliği! Hakim vatandaşa parmak salladı, tehdit etti

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ayder Yaylası'nda bilirkişi keşfine katılan bir hakim, bölgede bulunan vatandaşlarla tartıştı. "Bize bağırmaya hakkın yok" diyen vatandaşa "Saygısızlık yapma aldırırım seni" diyerek parmak sallayan hakim, ortamın gerilmesine neden oldu.

Rize'de bulunan Ayder Yaylası'nın 1987 yılında turizm merkezi ilan edilmesi sonrası bazı alanların imara açılmasına ilişkin 4 ayrı davanın keşfi, önceki gün yapıldı. Son dönemlerde hakim ve savcıların karşılarında bulunan kişilere takındıkları tavır, keşif sırasında da gündem oldu.

Vatandaşa sert üslupla yaklaşan bir hakimle, Rize'nin Ayder Yaylası'nda da karşılaşıldı. Keşif esnasında hakim ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

HEM PARMAK SALLADI, HEM TEHDİT ETTİ

Bölgedeki kalabalıktan rahatsız olan hakim, vatandaşlara parmak sallamaya başladı. "Vatandaştan rahatsız mı oluyorsunuz?" sorusuna sinirlenen hakim "Evet rahatsız oluyorum, saygısızlık yapma aldırdım seni. Gönderin bunu gelmesin" ifadelerini aktardı.

"BİZE PARMAK SALLAYAMAZSINIZ"

Bu sırada alanda bulunan bir vatandaş, hakime "Burası bizim yerimiz yurdumuz. Burası benim evim neden gelmeyecekmişim? Biz bunlardan hukuk bekliyoruz. Duruşma halka açık, biz buradayız. Bize parmak sallayamazsınız" şeklinde cevap verdi.

Bu tartışmaların ardından davanın avukatları görevli hakimle uzun süre konuşup ikna ettikten sonra heyet yoluna devam etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...