Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Adalet Bakanlığı'nda: TSK'yı suçladı dokunulmazlığı kalkabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Adalet Bakanlığı'nda: TSK'yı suçladı dokunulmazlığı kalkabilir

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçları yönünden tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir programda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef aldı. Tanrıkulu " TSK, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. TSK eleştiriden azade değil. Bizler milletvekiliyiz, bunları sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu yaparız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu" şeklinde konuştu. 

MSB'DEN CEVAP: GAFLET İÇİNDE

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da söylenenleri "iftira" olarak nitelendirdi ve ismini vermeden "Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedir" dedi.

ERDOĞAN: TERÖRİST MÜSVEDDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da tepki gecikmedi. Erdoğan, Tanrıkulu için "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Benim kahraman askerime, Mehmetçiğime nasıl laflar atıyor, hakaretler ediyor. Bunlara gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da bizim verme mükellefiyetimiz var" yorumunda bulundu.

Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Adalet Bakanlığı'nda: TSK'yı suçladı dokunulmazlığı kalkabilir

FEZLEKE ADALET BAKANLIĞI'NDA

Bu ifadeler sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Sezgin Tanrıkulu hakkında savcılığa soruşturma izni verildiğini" söyledi. Tunç "İzin konusu ile ilgili dosya geldi ve onay verildi. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı'mız Meclis'e sevk edecek" dedi. Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığını bildirdi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...