Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AYM'den konfor tazminatı! Kalabalık koğuşlar hak ihlali

AYM'den konfor tazminatı! Kalabalık koğuşlar hak ihlali
Fotoğraf Başlığı AYM'den konfor tazminati! Kalabalik koguslar hak ihlali

Anayasa Mahkemesi (AYM), bir süredir tartışma konusu olan cezaevleri kapasitesinin aşılması konusunda önemli bir karar verdi.

Kaydet
a- | +A

AYM, Silivri Cezaevinde kalabalık odada tutulma, yeterli yemek verilmeme, sağlık hizmetlerinin gerektiği gibi sağlanmaması ve bu konulardaki başvurunun infaz hâkimliğince incelenmeden reddedilmesi nedeniyle, yapılan bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi. AYM’nin kararında başvurucuya 100 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Kararın gerekçesinde, cezaevi şartlarına ilişkin şikâyetleri incelemek ve karara bağlamak görevinin infaz hâkimliğine verildiği hatırlatıldı. Buna rağmen başvurucunun şikâyetleri yönünden görevsizlik kararı verildiği, bu nedenle etkili başvuru hakkı ilkesinin ihlal edildiği belirtildi. 

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.