Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir
Gündem

Bahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir

Son Güncelleme: 01 Mart, 2025 - 22:01
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir
Fotoğraf Başlığı Bahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açiklamalari memnuniyet vericidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının ardından sözde örgüt yönetiminden yapılan açıklamayı değerlendirdi. Terörsüz Türkiye vurgusunu yineleyen Bahçeli "Kandil'den yapılan açıklamalar bu çağrıyı destekleyici ve tamamlayıcı özelliktedir, nitekim memnuniyet vericidir" dedi.

Kaydet
a- | +A

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı sonrası 'terörsüz Türkiye' vurgusu yaparak açıklamalarda bulundu.

Kandil'de bulunan örgüt elebaşlarının İmralı'dan gelen çağrıya kulak vermeleri gerektiğini vurgulayan Bahçeli "Kandil'den yapılan açıklamalar bu çağrıyı destekleyici ve tamamlayıcı özelliktedir, nitekim memnuniyet vericidir. "PKK terör örgütünün Kandil'deki elebaşlarının İmralı'nın etrafında kenetlenerek 27 Şubat çağrısına sahip çıkmaları bu aşamada örgütsel tutarlılık olup herkesin yararınadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir - 1. Resim
Başlık ResmiBahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir - 1. Resim

Bahçeli mesajında şu sözlere yer verdi:

"Siyasi çalkantıların, silahlı çatışmaların, sistemik çatlakların ve sivrilen diğer pek çok çarpıklığın insanlığın barış, huzur ve güvenlik atmosferini zehirlediği herkesin malumudur. İstikrarı zedelenmiş, iradesi zincirlenmiş bir dünya tablosu tüm risk ve belirsizlikleriyle karşımızdadır.

"TÜRKİYE İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT KAPISI ARALANMIŞTIR"

Çok bilinmeyenli küresel siyaset denkleminin hangi vasıtalarla çözüleceği, çözülse bile sonunun ve sonuçlarının nasıl olacağı meçhuldür, ayrıca üzerinde kafa yorulması gereken de karmaşık bir muammadır.

Ahlaki, manevi ve hukuki krizlerin yükselen çıtasına eşzamanlı olarak yaygınlaşan jeopolitik çekişmeler, ekonomik restleşmeler ve stratejik cepheleşmeler devamlı yeni mevziler elde edip farklı boyutlar kazanmaktadır.

Böylesi kaotik ortam ve şartlarda Türkiye için tarihi bir fırsat kapısı aralanmıştır. Bölgesel ve küresel tehditlere karşı varisi olduğumuz medeniyet müktesebatı ve muazzez millet varlığı yegane güvencemizdir. Türk milleti bin yıldır Anadolu coğrafyasını yurt tutmuştur. Elbette bu bin yıllık süreçte ağır bedeller ödenmiştir. Mukadderatımızın şerefi, mukaddesatımızın simgesi olan aziz vatan aynı zamanda üzerinde yaşayan beşeri cevherin birlik ve kardeşliğiyle gerçek mana ve muhtevasını bulmuştur. Anadolu coğrafyasında gelip geçici, konargöçer, dönemsel kiracı ve ziyaretçi olmadığımız asırların müşahitliğiyle tescil ve tevsik edilmiştir. Türk milleti devasa mahiyetli ve kökleri derinlere tutunan muazzam bir kardeşlik şuurunun mecmuu ve medarı iftiharıdır. Bugüne kadar yaşanan nice acı birlikte yaşama inancına ve isteğine gölge düşürememiştir. Küresel emperyalizmin şirret oyunları milli dayanışmanın emsalsiz azmiyle berhava edilmiştir.Türk milletine kan, renk, ruh ve vücut veren her insanımız kısmi nitelikli yöresel, dilsel ve kültürel farklılıkların çok üstünde temerküz eden soylu bir kucaklaşmanın neferleri olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti 1984 yılından buyana bölücü terör örgütü PKK’yla mücadele etmiştir. Bu mücadele haklıdır, meşrudur, hukukidir, elbette takdir ve tazime en üst seviyede layıktır. Nihayet yeni yüzyılda terörsüz Türkiye’nin seher vaktine gelinmiş ve bu suretle milli huzur ve sükûnetin gün doğumuna ramak kalmıştır.

27 Şubat 2025 tarihinde DEM heyeti tarafından kamuoyuna okunan ve İmralı’da kaleme alınan açıklama baştan sona değerli ve önemlidir. 27 Kasım 1978 tarihinde Diyarbakır’ın Lice İlçesi Fis Köyü’nde birinci kongresini yaparak Marksist-Leninist çerçevede büyük Kürdistan’ın kurulmasını hedefleyen PKK terör örgütü, 47 yıl sonra kurucu lideri tarafından örgütsel yapısını lağvetmeye çağrılmıştır.

Bahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir - 2. Resim
Başlık ResmiBahçeli'den terörsüz Türkiye vurgusu! Kandil'in açıklamaları memnuniyet vericidir - 2. Resim

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil'e net mesaj! Sözler tutulmazsa, demir yumruğumuz hazır

"KANDİL'DEN YAPILAN AÇIKLAMALAR MEMNUNİYET VERİCİDİR"

Kandil’den yapılan açıklamalar bu çağrıyı destekleyici ve tamamlayıcı özelliktedir, nitekim memnuniyet vericidir. PKK terör örgütünün Kandil’deki elebaşları İmralı’nın etrafında kenetlenerek 27 Şubat çağrısına sahip çıkmaları geldiğimiz bu aşamada örgütsel tutarlılık olup herkesin yararınadır.

"TERÖRLE SONUÇ ALINMASI HAM BİR HAYALDİR"

Türk-Kürt kardeşliğinin kundaklanmasına ve kurcalanmasına müsamaha gösterilmesi bundan sonra hem imkansız hem de böylesi bir yanlışın peşine düşmek beyhude bir düşüncedir. Çağrı bölücü örgütün bütün bileşenlerine yapılmıştır, riayet ve muvaffakiyeti yeni yüzyılda Türkiye’nin gücüne güç katacak, bin yıllık kardeşliği bir yanda çevikleştirip diğer yanda çelikleştirecektir. Milliyetçi Hareket Partisi terörsüz Türkiye amacına samimi katkı sağlayan, demokratikleşme sürecine önşartsız omuz veren kim olursa aziz Türk milleti namına müteşekkirdir.

Medyaya yuvalanmış bazı art niyetlilerin 27 Şubat çağrısını karalamaya, barış ve huzur adımlarını baltalamaya çalışmaları sinsi bir tertiptir.

Terörsüz Türkiye özlemini sulandırmaya, ihtiyatlı iyimserlik ortamını bulandırmaya çaba harcayanlar bilinmesini isterim ki, bölücülüğün değirmenine su taşıyan, terörün kanlı saldırılarının devamından çıkar ikmali yapan taşeronlaşmış gayri milli zihniyetlerdir.

“Ne verildi? Ne alındı” sorularını gündeme taşıyarak yüzlerini buruşturanların, pozitif iklimi karıştıranların masumiyetinden ve makuliyetinden bahsetmek mümkün değildir.

PKK’nın kendini feshedecek olmasından dolayı korkuya kapılanların istismar kaynağı kuruyacak, Türkiye yeni yüzyılın rotasında muhteşem bir uyanışa geçecektir.

Provokasyonlara azami dikkat ederek, marjinalleşmiş grupların tahriklerine karşı uyanık durarak, mücavir bölgelerimizde gözü ve hedefi olan ülkelerin senaryolarına zamanında ve hazırlık içinde müdahalede bulunarak şiddet ve ihanetle ihata edilmiş bir dönemin kapıları bir daha açılmamak üzere kapatılacaktır.

"Terörle mücadeleden de ödün verilmemesi asıldır"
Devletin pazarlık yapmayacağını bilmeyecek kadar fikren, kalben, aklen ve vicdanen kurumuş ve kokuşmuş çevrelerin absürt hamaset tuzaklarına düşmeden Türk ve Türkiye Yüzyılı elbirliğiyle, güç birliğiyle tesis ve temin edilecektir.

BAKMADAN GEÇME
Öcalan
HABER
Öcalan'ın çağrısı sonrası beklenen oldu! PKK: Ateşkes ilan ediyoruz

"TÜRK MİLLETİ YENİ BİR TARİH YAZMAKTADIR"

Bu tarih sayfalarında da vatan ve millet muhaliflerine asla yer olmayacaktır. Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Ramazan ayını bir kez daha kutluyor, Rabbim’den birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi her daim muhafaza buyurmasını niyaz ediyorum. Terörsüz Türkiye, huzurlu Türkiye, süper güç Türkiye yarın değil, hemen ulaşılacak bir hedeftir ve bizim de siyasi şerefimize emanettir"

Editör : SEZER DOĞRU
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Mart, 2025 - 22:01
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    UEFA'dan İtalya'ya EURO 2032 resti: Türkiye tek ev sahibi ülke olabilir
    UEFA'dan EURO 2032 resti: Türkiye tek ev sahibi ol...
    Kaydet
  • 2
    Seren Ay Çetin'in nişanlısından Survivor ekibine tehdit! Seren Ay Çetin'in nişanlısı Sadai Farzaliyev kimdir?
    Sadai Farzaliyev kimdir?
    Kaydet
  • 3
    Ambargo bitti, İsveç Türkiye raporunu yayımladı:
    Ambargo bitti, İsveç Türkiye raporunu yayımladı
    Kaydet
  • 4
    7 köprü, 10 altgeçit, 69 menfezli kapsamlı proje! Seyahat süresini 35 dakikaya düşürecek
    Bu proje seyahat süresini 35 dakikaya düşürecek
    Kaydet
  • 5
    Trabzonspor-Galatasaray maçı hangi kanalda, nerede izlenir? GS-TS derbisi maç yayın bilgileri
    Trabzonspor-Galatasaray maçı hangi kanalda?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Savaşı kim durduracak, nasıl durduracak?
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Geleceğin nizamı, bugünün çöküşü ve İran’ın mottosu
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Yargıtay'dan emsal karar: Emeklilik düğümünü askerlikle çözdü!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Bisiklet
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel Hazine bulduk!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Alacabel'de nisan ayında kar sürprizi! Hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı
    Alacabel'de nisan ayında kar sürprizi! Hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı
    Kaydet
  • Yalova'da yolcu otobüsü alev alev yandı! Facianın eşiğinden dönüldü
    Yalova'da yolcu otobüsü alev alev yandı! Facianın eşiğinden dönüldü
    Kaydet
  • Aydın'da ana yol kenarında dev çukur! Ekipler 3 kamyon toprakla kapattı
    Aydın'da ana yol kenarında dev çukur! Ekipler 3 kamyon toprakla kapattı
    Kaydet
  • Türk vatandaşına ABD'de hastane faturası şoku
    Türk vatandaşına ABD'de hastane faturası şoku
    Kaydet
  • Sakarya'da gümrük kaçağı ve usulsüz oto parçası ticaretine polis
    Sakarya'da gümrük kaçağı ve usulsüz oto parçası ticaretine polis "dur" dedi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
VAR kırmızı için çağırdı, Cihan Aydın kararını değiştirmedi
VAR kırmızı için çağırdı, Cihan Aydın kararını değiştirmedi
Kaydet
Türkiye tatili kabusa döndü! 75 yaşındaki kadına 16 bin euro fatura
Türkiye tatili kabusa döndü! 75 yaşındaki kadına 16 bin euro fatura
Kaydet
Tarladan sofraya 'soygun'u Bakanlık ifşa etti! Tarlada 50, rafta 250
Tarladan sofraya 'soygun'u Bakanlık ifşa etti!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası