Bakan Akar'dan Danimarka'daki skandala sert tepki

- Güncelleme:
Bakan Akar'dan Danimarka'daki skandala sert tepki

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan skandal saldırıya sert tepki gösterdi. Bakan Akar, "Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz" dedi. MSB tarafından yapılan açıklamada, "Danimarka’dakiler başta olmak üzere tüm demokrasi ve insan hakları savunucularını da insani evrensel değerler adına göreve davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yayladağı'nda depremzedelerle iftarda bir araya geldi. Çadır kentte konuşan Bakan Akar Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya ilişkin, sert açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde Avrupa'da artış gösteren bu "düşmanca, barbarca zihniyet ve eylemlerin", demokratik değerlerle hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürünü tahrip ettiğini belirten Akar, şunları kaydetti:

"Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz" dedi.

"TÜM İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Milli Savunma Bakanlığı Danimarka'da meydana gelen skandallara ilişkin sosyal medya  hesabından açıklama yaptı. Bakanlığın Twiiter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Danimarka’da 1,5 milyardan fazla Müslümanın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza yönelik iğrenç bir saldırı daha Büyükelçiliğimiz önünde gerçekleşmiş, daha da vahimi ise tüm insanlığa karşı işlenen bu nefret suçuna, tüm uyarı ve girişimlere rağmen sözde demokrasi ve ifade özgürlüğü adı altında bir kez daha sorumsuzca seyirci kalınmıştır.

Bakan Akar'dan Danimarka'daki skandala sert tepki

Son dönemlerde Avrupa’da artış gösteren bu düşmanca, barbarca zihniyet ve eylemler, demokratik değerler ile hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürünü tahrip etmektedir. Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları âdeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz.

NATO üyesi de olan Danimarka’nın; bütün insanlığın ortak değerlerini tehdit eden, terörün bir başka tezahürü niteliğindeki bu tarz saldırılara karşı sorumsuz tutumundan derhâl vazgeçmesini, tüm insanlık adına yapması gerekenleri hemen yerine getirmesini ihtar ediyor, Danimarka’dakiler başta olmak üzere tüm demokrasi ve insan hakları savunucularını da insani evrensel değerler adına göreve davet ediyoruz.

MSB: DANİMARKA YANLIŞTAN DÖNMELİ

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinde yapılan açıklamada şu sözler yer aldı;

Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve şanlı Bayrağımızı hedef alan aşağılık, barbarca ve iğrenç saldırıyı milletimiz ve insanlık adına telin ediyoruz.  Danimarka’nın insanlığın ortak değeri haline gelmiş kutsallara saldırıya “ifade özgürlüğü” diyerek izin vermesi nefret suçuna ortak olmaktır. İnsanlık suçudur. Bu terörist, alçak saldırıya müsaade eden NATO üyesi de olan Danimarka’nın bu sorumsuz tutumu hem müttefiklik ruhuna hem de evrensel değerlere aykırıdır. Bu yanlış tutum kendi halkının da barış iklimine zarar verecektir. Danimarka yanlıştan hemen dönmeli, medeni ülkeleri örnek almalı ve bu nefret suçunu işleyen mahluklardan derhal hesap sormalıdır.

Bakan Akar'dan Danimarka'daki skandala sert tepki

DANİMARKA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Danimarka'da 1 hafta arayla ikinci kez Kur-an'ı Kerim yakılmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi. Danimarka Ankara Büyükelçisi Danny Annan Dışişleri'ne çağrılmıştı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Danimarka’da 24 Mart'ta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı gerçekleştirilen nefret suçunun içinde bulunduğumuz Ramazan ayında bugün tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz." dedi.

(AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...