Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘12 mil’ tepkisi: Yanlış hesap Ankara'dan döner

- Güncelleme:
Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘12 mil’ tepkisi: Yanlış hesap Ankara'dan döner

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın Bodrum’a karşı bayraklı pozunun ardından Milli Savunma Bakanı Akar, Girit Adası'nın kara sularını 12 mile çıkarma planı iddialarına sert tepki verdi. Kara sularının 6 milden yukarı çıkarılmasını kabul etmediklerini belirten Bakan Akar “Bu konuda yanlış bir adımın ciddi sıkıntılar doğuracağını herkesin bilmesi lazım. Komşumuza unutmayın yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Gökçeada’ya gitti.

Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘12 mil’ tepkisi: Yanlış hesap Ankara'dan döner

BAKAN AKAR'DAN YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Yunanistan’ın Ege’deki adaları silahlandırması, Türk jetlerine radar kilidi atılması ve son olarak Girit Adası’nın kara sularını 12 mile çıkarma planı iddiaları gerilimi tırmandırdı. Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un işgal edilen Keçi Adası’na giderken Bodrum’a karşı poz vermesi üzerine Milli Savunma Bakanı Akar da Gökçeada 5. Alay Komutanlığı'nda Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı.

Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kara sularının 6 milden yukarı çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Bunun anlaşılmasını bekliyoruz. 1995'te Meclis'te çalışma yapıldı bunu herkesin bilmesi lazım iyi anlaşılması lazım. Bu konuda yanlış bir adımın ciddi sıkıntılar doğuracağını herkesin bilmesi lazım. Komşumuza unutmayın yanlış hesap Ankara'dan döner diyoruz. Atina tahrik etmek için adımlar atıyor. Adalar silahlandırılıyor, biz de tedbir almak zorundayız.”

Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘12 mil’ tepkisi: Yanlış hesap Ankara'dan döner

DEDEAĞAÇ'A ASKERİ SEVKİYAT

ABD’nin Dedeağaç’a askeri sevkiyatına ilişkin konuşan Bakan Akar, “Bir lojistik ve LNG merkezinin kurulduğu bilgimiz var” dedi. Bakan Akar, “Tacizlerin hiçbirini karşılıksız bırakmadık. Sahada ve masada yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, yaptık. Karşılığını mutlaka veririz. Yunanistan kontrolsüz birtakım eylemler ortaya koyuyor.”

SURİYE-TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ

Rumlara silah ambargosunun kalkmasıyla ilgili Akar, “KKTC'de hiçbir zafiyete imkan vermeyeceğimiz bilinmeli.” dedi.

Akar, “Önce istihbarat birimlerimiz arasında bazı görüşmeler oldu. Bizim bakanlar arası görüşmemiz oldu. Bu süreç meselesi. Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir. Moskova'daki toplantıda hem Rus hem Suriye tarafı ile görüşlerimizi paylaştık endişelerimizi ifade ettik. Olumsuz dönüş olmadı. Asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik. Hiçbir etnik, dini, mezhepsel grupla sorunumuz yok dedik.''

Bakan Akar’dan Yunanistan’a ‘12 mil’ tepkisi: Yanlış hesap Ankara'dan döner

YUNAN GENELKURMAY BODRUM'A KARŞI POZ VERDİ

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, uluslararası anlaşmalara göre Türk karasularında yer alan Keçi Adası'na gitti. Floros, yerleşim bulunması ve asker yerleştirilmesi yasak olan adadaki Yunan birliklerini denetledi. Yunan Genelkurmay Başkanı Keçi Adası'nda Bodrum'u arkasına alarak da poz verdi. Floros, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Tetikte ve hazırlıklıyız" ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...