Bakan Bozdağ’dan İmamoğlu açıklaması: Taş atma olayı yanlışsa bu da yanlıştır

- Güncelleme:
Bakan Bozdağ’dan İmamoğlu açıklaması: Taş atma olayı yanlışsa bu da yanlıştır

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı taşlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Sürecin takip edildiğinin altını çizen Bakan Bozdağ, “Olayda sorumluluğu olduğu değerlendirilen kişilerle ilgili gözaltı kararları verilmiş durumda.” ifadelerini kullandı.  Bozdağ, “Kanunun suç olarak tanımladığı eylem varsa hukuk harekete geçer ve gereğini yapar.” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı taşlı saldırıya ilişkin konuştu. Bakan Bozdağ, Erzurum’daki taşlı saldırıya ilişkin gözaltı kararları olduğunu açıkladı. Bakan Bozdağ, öte yandan İmamoğlu'nun üslubunu eleştirdi. Bozdağ, "Devletin valilerine üstten bakan, onları aşağılayan bir biçimde davranmayı doğru görmem. Taş atma olayı nasıl yanlışsa bu da aynı derecede yanlıştır" dedi.  

BAKAN BOZDAĞ: GÖZALTI KARARLARI VAR

A Haber’de konuşan Bakan Bozdağ, “Olaydan dolayı üzüntümü ifade etmek isterim. Demokratik bir rekabetin devam etmesi bizim arzumuzdur. Yaralanan hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Olayda sorumluluğu olduğu değerlendirilen kişilerle ilgili gözaltı kararları verilmiş durumda. Süreç takip ediliyor. Hukuk işleyecektir, yargı hukuk çerçevesinde kararını verecektir. Şu an gözaltında olanlar var. Kanunun suç olarak tanımladığı eylem varsa hukuk harekete geçer ve gereğini yapar.”

Bakan Bozdağ’dan İmamoğlu açıklaması: Taş atma olayı yanlışsa bu da yanlıştır

“TAŞ ATMA OLAYI YANLIŞSA BU DA YANLIŞTIR”

Bozdağ, “Miting yapılacak alanların her zaman belli olduğunu belirten Bozdağ, "Sayın İmamoğlu’nun bu konuda farklı bir alana çıktığını görüyoruz. Esnaf ziyareti yapmak istediğinizde istediğiniz gibi yaparsınız ama mitinge dönüşünce zafiyetler oluşabilir. Sizin yaptığınız işe göre güvenlik güçleri tedbir alırlar. Bu olayların üzücü olduğu gibi sayın İmamoğlu’nun valiyle konuşması da üzücüdür. Bir hakaret dili yok ama üslupta sıkıntı var. Devletin valilerine üstten bakan, onları aşağılayan bir biçimde davranmayı doğru görmem. Taş atma olayı nasıl yanlışsa bu da aynı derecede yanlıştır. İkisini de kabul etmem. Allah vermesin bunlara bir güç geçtiğinde neler yapacağına dair bir fikir de veriyor insanlara.” diye konuştu.

Bakan Bozdağ’dan İmamoğlu açıklaması: Taş atma olayı yanlışsa bu da yanlıştır

EKREM İMAMOĞLU’NA TAŞLI SALDIRI

Seçim çalışmaları çerçevesinde 18:30’da Erzurum’a gelen Ekrem İmamoğlu, kalabalık bir grubun tepkisiyle karşılaştı. İmamoğlu protestocuların taşlı saldırısına uğradı. Konuşmasını kesmek zorunda kalan ve seçim otobüsü üzerinden emniyet güçlerini önlem almaya davet eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, protestoların artması üzerine geldiği Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan ayrılmak zorunda kaldı.

Bu esnada Millet İttifakı’na dahil partililer ve protestocular arasında gerginlik ve karşılıklı sataşmalar başladı. Polis yer yer karşı karşıya gelen gruplara müdahale etmek zorunda kaldı. Saat 19:30’a kadar devam eden gerginlik ve protestolara zaman zaman polis güç kullanmak zorunda kaldı.

Haber: A Haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...