Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov görüştü. Görüşmede Azerbaycan ve Ermenistan'ın bakanlar seviyesinde ABD'de gerçekleşen barış müzakerelerine ilişkin maddeler ele alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Washington'daki Azerbaycan ve Ermenistan heyetleri arasında gerçekleşen görüşmeler ele alındı.

İLK SOMUT İLERLEME 

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan bu hafta Amerika Birleşik Devletleri’nde toplantılar gerçekleştirmiş, Kafkasya’da kalıcı bir barışa ulaşılması konusunda her iki taraf da bazı maddeler üzerinde anlaşmıştı.

Bakan Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov bu toplantıya ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlar , Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliği konularının yanı sıra mevcut bölgesel durum hakkında fikir alışverişinde de bulundu.

BARIŞ MÜZAKERELERİ ELE ALINDI

Bakanların Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması taslağı üzerindeki son müzakereleri ele aldığı ve karşılıklı ilgi uyandıran diğer konuları da müzakere ettiği bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, dün Ermenistan ile "Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin İkili Anlaşma" taslağının bazı maddelerinde mutabakata varıldığını duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...