Bakan Dönmez: Birçok vatandaşımız Karadeniz gazında çalışmak için yurda döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Dönmez: Birçok vatandaşımız Karadeniz gazında çalışmak için yurda döndü

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı "Keşfin Ateşi" belgeselinin İstanbul'daki galasına katıldı. Dönmez, birçok uzmanın Karadeniz projesinde yer almak için Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı "Keşfin Ateşi" belgeselinin galası İstanbul'da yapıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından düzenlenen etkinliğe Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı.

"MİLYONLARIN DUASINA GÜVENİYORDUK"

Gösterim öncesi konuşan Bakan Dönmez "Derin deniz çalışmalarına başladığımız ilk günden bu yana sürekli gemilerimizin son durumu hakkında bilgi alıyordum. Yeni bir haber, yeni bir gelişme ümidimizi artıyordu. 'Fatih’i, Karadeniz’e uğurlarken o gün törende birçok kişinin 'bu defa olacak' dediğini hatırlıyorum. Çalışanlarımız inanmıştı, bu işe gönüllerini koymuşlardı. Bizler de ekibimize, teknolojimize, mühendislerimize, arkamızdaki milyonların dualarına güveniyorduk ve hamdolsun o müjdeli haberi ilk aldığımda Cenab-ı Allah’a bizleri bu işe vesile kıldığı için şükrettim" dedi.

"BİRÇOK KİŞİ FİLYOS'TA ÇALIŞMAK İÇİN ÜLKESİNE DÖNDÜ"

Karadeniz gazının arkasındaki büyük bir emeği “Keşfin Ateşi” belgesiyle 1 saate sığdırmaya çalıştıklarını aktaran Dönmez "Biliyoruz, bu keşfin kahramanlarının, başrol oyuncularının hikayesi bir geceye sığmayacak kadar büyük ve derin. Bizler sadece bu hikayelere bir ayna tuttuk. Türkiye’nin enerji tarihi baştan yazılırken bu hikayelerin kıyıda köşede kalmasına, unutulmasına ya da birkaç kişinin bilmesine gönlümüz razı olmadı. İstedik ki bütün Türkiye bu işin ardındaki o yoğun emeği, gayreti bilsin, gizli kahramanların hikayeleri gün ışığına çıksın. Bu yolda yürümek isteyenlere ilham versin, rol model olsun. Filyos’ta sahayı her ziyarete gittiğimde çalışanlarımızın adeta filmlere, romanlara konu olacak hikayelerini birinci ağızdan dinledim. Birçok vatandaşımız Karadeniz gazında çalışmak için ülkesine döndü" ifadelerini kullandı.

"HEPSİNİN MOTİVASYONU: TÜRKİYE'YE HİZMET ETMEK"

Evini, ailesini buraya taşıyan, düzenini değiştiren, burada yepyeni bir hayat kuran vatandaşların olduğunun altını çizen Bakan Dönmez "Hepsinin tek bir motivasyonu var. Ülkelerine, doğduğu topraklara, Türkiye’ye hizmet etmek. Ülkemizin büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak. İnşallah buradaki hikayeleri seri haline getireceğimiz bir çalışmamız da olacak. Belki ilerleyen dönemde bunları kitap haline de getirebiliriz. Sadece Türk vatandaşlarımızın değil, yabancı çalışanlarımızın hikayeleri de büyük fedakarlıklar içeriyor" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...