Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bakan Ersoy açıkladı: Müzik kısıtlamasında yeni gelişme

Bakan Ersoy açıkladı: Müzik kısıtlamasında yeni gelişme

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, müzik yayını sınırlamasıyla ilgili merak edilenlere açıklık getirerek, kısıtlamaya ilişkin esnetmelerin normalleşmeye paralel olarak devam edeceğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Saat 24.00'e kadar uygulanan müzik sınırlamasıyla ilgili Bakan Ersoy'dan açıklama geldi. Ersoy, daha önceki normalleşme adımlarında bu sınırlamanın 19'a kadar uygulandığını belirterek, normalleşmeye paralel olarak önce 21'e sonrasında ise 24'e çekildiğini hatırlattı. Normalleşme ile birlikte sınırın belirginleşeceğini vurgulayan Bakan, esnetmelerin söz konusu sürece paralel olarak devam edeceğinin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Google Türkiye işbirliği protokolü imza töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

KADEMELİ ESNETME
Canlı müziğin saat 00.00'da sona ermesi ile ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Ersoy, "Pandemi de kademeli normalleşme diyoruz adına biliyorsunuz. İlk olarak 19.00 olarak müzik sıralaması vardı. Sonrasında vaka sayıları kontrollü gitti. Aşılama da istediğimiz gibi gidince 21.00'a alınmıştı. Sonra son kabine toplantısında da 00.00'a alındı. Yani kademeli bir şekilde esnetilmeye devam ediyor" dedi.

"KISITLAMA VAKA SAYILARINA ENDEKSLİ"

"Hiç kimsenin önüne bir sınırlama koymak gibi bir durum yok" diyen Ersoy, "Normalleşme sürecini yöneten bütün ülkeler bu şekilde yönetiyor. Bugün Avrupa'ya Almanya'ya baktığınız zaman veya Avusturya'ya baktığınız zaman onlar 1000'li rakamların aşağısına indiler. Almanya'da bazı eyaletlerde 22.00, bazı eyaletlerde saat 24.00 olarak uygulanıyor hala.Biz de kurala uygun bir şekilde yönetiyoruz. Ama bu tamamen vaka sayılarına endeksli bir şey. Şu ana kadar çok olumlu gitti, esnetmeler de ona göre yapıldı" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye normalleşiyor
HABER

Türkiye normalleşiyor

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.