Bakan Fidan, Astana'da Macar mevkidaşı ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan, Astana'da Macar mevkidaşı ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Fidan'ın Astana'da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Zirvesi öncesinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında, Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştüğü kaydedildi.

Paylaşımda, görüşmeye ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi öncesi Astana'da TDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplandı.

ASTANA’DA TDT DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ YAPILDI

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtileu'nın ev sahipliğinde bakanlık binasında yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.

TDT'ye gözlemci olan Türkmenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Berdi Matiyev ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da toplantıda yer aldı.

Aile fotoğrafının çekimiyle başlayan toplantıda bakanlar, TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi gündeminin yanı sıra alınacak kararları değerlendirdi.

Nurtileu, burada yaptığı konuşmada, bugün liderlerin Astana Senedi ve Astana Bildirisi'ni kabul ederek TDT'de yeni bir sayfa açmak için bir araya geleceklerini söyledi.

Nurtileu, "Bu dönüm noktası niteliğindeki belgeler, liderlerimizin Türk halklarının ortak tarihine, diline, kültürüne, geleneklerine ve değerlerine dayanan daha parlak bir gelecek için ortak vizyonunu yeniden teyit etme anlamına geliyor." diye konuştu.

Astana Zirvesi'nde Ekonomik İşbirliği Teşkilatına TDT'ye gözlemci statüsü verileceğini de kaydeden Nurtileu, böylece teşkilatın kurumsal olarak daha da güçleneceğini bildirdi.

Astana Zirvesi'nin "Türk Devri" sloganıyla gerçekleştiğine dikkati çeken Nurtileu, bu zirve ile TDT dönem başkanlığını devralacaklarını da sözlerine ekledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...