Bakan Koca açıkladı: Çapa ve Cerrahpaşa'nın geçici hizmet vereceği hastaneler belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da açıklamalarda bulundu, bölgede şu an salgın belirtisinin olmadığını söyledi. İstanbul'daki iki üniversite hastanesiyle ilgili adımlar atıldığı belirten Koca, "Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Beylikdüzü Devlet Hastanesi'yle Eyüp Devlet Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi'nin kullanımına açılacaktır. Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılacaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samandağ sahra hastanesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde salgın endişesine ilişkin konuşan Bakan Koca, şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğuna vurgu yaptı, ayrıca İstanbul'daki 2 üniversite hastanesi için alınan kararı duyurdu.

DEPREM BÖLGESİNDE SALGIN RİSKİ VAR MI?

26 sahra hastanesi ile hizmet verildiğini ifade eden Bakan Koca, "Deprem bölgesinde şu an salgın anlamına gelebilecek, bir salgının işareti olabilecek bilimsel veri söz konusu değil" dedi. Gerekli önlemlerin alındığına vurgu yapan Koca, "Afet bölgesinde 17 bini hekim olmak üzere 122 bin sağlık personeli görev alıyor. Ekiplerimizde yaşadığı yere gidilerek muayene edilen hasta sayısı 250 bini geçmiştir. Sahra hastanelerinde röntgenden diyabet hizmetine kadar belli başlı her şey yapılmaktadır. 75 yaş üstünün kronik hastalıklarını takip ediyoruz. Afet bölgesinde 32 bin 724 büyüğümüz ile ilgilendik. Çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı sayısı 307'dir" şeklinde konuştu.

Bakan Koca açıkladı: Çapa ve Cerrahpaşa'nın geçici hizmet vereceği hastaneler belli oldu

"ŞEBEKE SUYU RİSKLİ"

Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunun altını çizen Koca, "Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu analizlerin sebebi durum normalmiş gibi görünse de artçı depremlerin içme suyunu riskli hale getirmesidir. Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar gibi kullanılabilir. Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz" dedi.

ÇAPA VE CERRAHPAŞA NE OLACAK?

Çapa ve Cerrahpaşa'nın hizmet vereceği hastaneler hakkında bilgi veren Koca açıklamasında "İstanbul'da binaları sorunlu iki üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaat hızla bitirilecek, Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi kendi hizmet alanlarına kavuşana kadar Çapa'nın kullanımına açılacak. Cerrahpaşa ise Samatya ile Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi kullanılacak" ifadelerine yer verdi.

ANTAKYA'DAKİ ÖZEL HASTANEDEKİ İDDİALAR

Antakya'daki özel bir hastane ile ilgili görüntüler hakkında da konuşan Koca, "Antakya'daki bir özel hastaneyle ilgili iddialar hepimizin malumu. Bu ve benzeri iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...