Bakan Koca duyurdu: Gazze'den üçüncü tahliye hazırlığı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Koca duyurdu: Gazze'den üçüncü tahliye hazırlığı!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sağlık Bakanı Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini açıkladı. Bakan Koca, "Özellikle bebekler çocuklar ve yaralıları isteğimizde öncelikle mutabık kaldık. 50 kişilik bir liste üzerinde çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanan hastaların Türkiye'ye tahliyesi sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini duyurdu. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

"İsrail, Filistin ve Mısırdan oluşan koordinasyon ekibi çalışıyor. Üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olabilir. Özellikle bebekler çocuklar ve yaralıları isteğimizde öncelikle mutabik kaldık. 50 kişilik bir liste üzerinde çalışılıyor.

Bakan Koca duyurdu: Gazze'den üçüncü tahliye hazırlığı!

Bebeklerle ilgili çalışılıyor. Bebeklerin bir kısmı Mısır'a alındı Türkiye'ye getirilmesi konusunda bir netlik yok. Türkiye'ye getirmek için alt yapı hazır. Bir yaşın altında olan yaş grubu da önümüzdeki günlerde tahliye olacak. Üçüncü tahliye bu hafta olur diye düşünüyorum. 88 hasta 62 refakatçı getirildi toplam 150 kişi direk Gazze'den getirildi."

GAZZE'DEN GETİRİLEN HASTALARIN DURUMU

Gazze’den Türkiye’ye getirilen hastalar hakkında bilgi veren Bakan Koca, “Gazze’den 88 hasta 62’de refakatçi getirdik. Yani toplam 150 kişiyi direkt Gazze’den getirdik. Bu hastaları getirirken İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluşan bir koordinasyon çalışmaları yaparak bu hastaları getirmeyi organize ettik. Şu an 88 hastanın 48’i Bilkent Şehir Hastanesinde, 40 hastamız da Etlik Şehir Hastanemizde. Bilkent Şehir Hastanemizde 3 hastamız yoğun bakımdaydı. Bir hastamız beyin cerrahisinin müdahalesi sonrasında yoğun bakıma alınmıştı, o da bugün servise alındı. Bilkent Şehir Hastanesinde bulunan 48 hastamızdan 2 tanesi hala yoğun bakımda ama entübe değil, durumları ciddi değil. Durumları yakın takipte. Etlik Şehir Hastanemizde ise 40 hastamız var. Orada da 4 hastamız yoğun bakımda. O hastalarımızda da entübe olan herhangi bir hastamız yok. Durumları yakından takip edilen hastalar. Yani toplamda 88 hastanın 6 tanesi yoğun bakımda takip ediliyor. Diğer hastalarımız servislerde takip edilmiş oluyor. Arkadaşlarımız yakından takip ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Koca, "Dört tane hastamız, kan hastalıklarıyla ilgili gerisi onkoloji hasta grubu. Ağırlıklı gelen hasta grubu ve Türkiye Filistin Dostluk Hastanesi'nde ağırlıklı takip edilen onkoloji hastaları idi" ifadelerine yer verdi.

FİLİSTİNLİ HASTALARI TAŞIYAN UÇAK ANKARA'YA İNDİ

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde kanser tedavisine devam edemeyen 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçıyla El-Ariş Havalimanından kalkan uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanına inmişti. Bakan Koca, uçaktan inen hastaları ve refaketçileri karşılamıştı. 

Türkiye, İsrail ve Mısır arasında oluşturulan sağlık koordinasyonu çalışmasıyla 27 hastanın ülkeye getirildiğini hatırlatan Bakan Koca, çoğu kanser hastası 61 hastanın daha gelişini sağladıklarını duyurmuştu. Koca, hastaların tedavileri Ankara Bilkent ve Etlik Hastaneleri'nde gerçekleşeceklerini belirtmişti.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1726681636530520120

GAZZE'DEN 27 HASTA GETİRİLDİ

Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini Türkiye'ye getiren uçaklar El Ariş Havalimanı'ndan 15 Kasım'da 22.00'de kalkmış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eşlik ettiği Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.  

Hastaların sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip etti. Saat 00.21'de Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklardaki hastalar, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi altına alındı.

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 66, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

CAN KAYBI SAYISI 13 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...