Bakan Soylu duyurdu: Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Soylu duyurdu: Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşiyor

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK terör örgütünden kaçan bir örgüt mensubu daha teslim oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşiyor” dedi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK/KCK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

2013 yılında terör örgütüne katılan örgüt mensubunun Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

2023 yılı içerisinde sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensuplarının sayısı 39'a yükselirken, evlat nöbetinde 41. buluşma gerçekleşecek.

BİR AİLE DAHA EVLADINA KAVUŞUYOR

Teslim olan örgüt mensubunun ailesinin "Diyarbakır Anneleri” arasına 2019 yılı Aralık ayında katıldığı öğrenilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşiyor. Hakkari'de evlat nöbetinde bekleyen bir aile daha evladına kavuşuyor. İnşallah devamı gelecek. Cumhuriyet'imizin 100. yılında PKK bu topraklardan silinecek” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1657459374355365889              

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...