Bakan Soylu güzel haberi verdi: Evlat nöbetinde 35'inci buluşma

Düzenleyen:
Bakan Soylu güzel haberi verdi: Evlat nöbetinde 35'inci buluşma

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu, ikna çalışmaları neticesinde evlat nöbetine katılan ailelerden birinin daha özleminin son bulduğunu duyurdu. Böylelikle evlat nöbetinde 35. buluşma gerçekleşmiş oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Diyarbakır Anneleri'nin azminin sonucunda bir buluşmanın daha gerçekleştirdiğini açıkladı. Bakan Soylu, "Evlat Nöbetinde 35. Buluşma... Cumhuriyet'in 100. yılında sınırlarımız içerisinde PKK kalmayacak. Arkasında olan güçlere rağmen PKK, bu topraklardan silinecek." ifadelerini kullandı.

2 ÖRGÜT ÜYESİ DAHA TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Bakanlık koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubunun daha bugün Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Teslim olan örgüt mensuplarının 2015 ve 2020 yıllarında terör örgütüne katıldıkları, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Söz konusu örgüt mensuplarından birinin ailesi, Diyarbakır'da devam eden evlat nöbeti eylemine katılan aileler arasında bulunuyor. Sürdürülen ikna çalışmaları neticesinde, 'Evlat Nöbeti'nde 35. buluşma gerçekleşirken; 2022 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı da 13'e yükseldi."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...