Bakan Soylu'ya AB yetkilileri eşlik etti: Türkiye-İran sınırında inceleme

Bakan Soylu'ya AB yetkilileri eşlik etti: Türkiye-İran sınırında inceleme
Başlık ResmiBakan Soylu'ya AB yetkilileri eslik etti: Türkiye-Iran sinirinda inceleme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki güvenlik duvarı çalışmalarını inceleyerek, askerlerle bir araya geldi. Çalışmaları yerinde izleyen Bakan Soylu’ya, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da eşlik etti.

Kaydet
|

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van’da Türkiye-İran sınırındaki güvenlik duvarı çalışmalarını inceledi. Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Varhelyi ve Meyer-Landrut ile Van'a gelen Bakan Soylu, Ferit Melen Havalimanında Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

ÇALDIRAN-İRAN SINIRINDA GÜVENLİK DUVARI

Helikopterle Özalp, Çaldıran-İran sınırında inşa edilen güvenlik duvarı, hendek ve güvenlik yolunu, başarılı operasyonlarla terörden arındırılan Tendürek Dağı bölgesini inceleyen Soylu, çalışmalar hakkında Vali Balcı, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu ve firma yetkililerinden bilgi aldı.

Bakan Soylu'ya AB yetkilileri eşlik etti: Türkiye-İran sınırında inceleme
Başlık ResmiBakan Soylu'ya AB yetkilileri eşlik etti: Türkiye-İran sınırında inceleme

BAKAN SOYLU ASKERLE BİR ARAYA GELDİ

Daha sonra beraberindekilerle Kurudere Üs Bölgesi'ni ziyaret eden Soylu, askerlerle bir araya geldi, sınır hattında görev yapan keşif ve gözetleme araçları hakkında bilgi aldı, elektrooptik sistemleri inceledi. Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'na geçen Soylu, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaymakam Yunus Ataman ve yetkililerle görüştü, İranlı asker ve turistlerle sohbet etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.