Bakanlıktan 'İsrail ile silah ticareti' iddialarına jet yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakanlıktan 'İsrail ile silah ticareti' iddialarına jet yalanlama

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin İsrail ile silah ticareti yaptığına dair iddiaları içeren haberler Ticaret Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada haberlerin 'manipülasyon amaçlı' olduğuna dikkat çekildi.

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile silah ticareti yapıldığına dair iddialara sosyal medya hesabından cevap verdi. İddiaların yalanlandığı açıklamada, "Söz konusu yurt dışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Bakanlıktan 'İsrail ile silah ticareti' iddialarına jet yalanlama - 1. Resim

BİR AÇIKLAMA DA MSB'DEN

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi işbirliği dahil hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'de ayrım gözetmeksizin hastane, okul, ibadethane, mülteci kampı ve sivilleri hedef alan şiddet eylemlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede, Milli Savunma Bakanlığının, İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi işbirliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...