Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — İstanbul'un taşı toprağı suçlu! (12 Şubat 1990)

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — İstanbul'un taşı toprağı suçlu! (12 Şubat 1990)
Fotoğraf Başlığı BIR ZAMANLAR TÜRKIYE — Istanbul'un tasi topragi suçlu! (12 Subat 1990)

İstanbul’da bugün yurt dışından gelen kayıt dışı göçmelerin durumunu tartışılıyorken geçmişte başka bir “göç” vardı!

Kaydet
a- | +A

🔴 “Taşı toprağı altın” denilen metropol, 90’larda kalabalıkta (O tarihlerde 7 milyonu biraz aşmıştı) izini kaybettirmek isteyen suçluların da gözdesi olmuştu.

İstanbul’da bir senede hakkında kesinleşmiş hüküm ile gıyabi tevkif (tutuklama) kararı bulunan 1730 kişi yakalanmıştı.


BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — İstanbul'un taşı toprağı suçlu! (12 Şubat 1990) - 1. Resim
Başlık ResmiBİR ZAMANLAR TÜRKİYE — İstanbul'un taşı toprağı suçlu! (12 Şubat 1990) - 1. Resim

Bu durum 12 Şubat 1990 tarihli Türkiye gazetesinin sütunlarına şu haberle yansımıştı:

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN GELİYORLAR

"İstanbul'da geçtiğimiz bir yıl içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hüküm ve gıyabî tevkif müzekkeresi bulunan 1730 suçlu yakalandı. İstanbul, "taşı toprağı altın" olarak nitelendirilen, bu sebeple de gurbetçiler tarafından mesken tutulan bir şehir. Ancak, geniş yüzölçümüne sahip olan bu metropolitan şehir, yurdun dört bir yanından suç işleyen kişilerin de tercihi. Saklanma kolaylığı olduğu için İstanbul'a gelen bu suçlular, sürekli polisten kaçtıklarından yakalanmaları da bir hayli zor.

Bütün bu güç şartlara rağmen, Asayiş Şubesi İnfaz Büro ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hüküm ve gıyabi tevkif müzekkeresi bulunan 1730 suçlu ele geçirildi. Yakalananların 803'ünü, çeşitli suçlardan dolayı 1 ay ilâ 36 yıl arasında hüküm giymiş şahıslar oluşturuyor. 905'i ise adam öldürme, gasp, yaralama, hırsızlık gibi birçok suçtan dolayı haklarında gıyabi tevkif müzekkeresi bulunan sanıklar. Diğer yakalananların 10'u asker, 12'si ise cezaevi firarisi."

BAKMADAN GEÇME
BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — İsrail 418 Filistinliyi sürgün etti, Lübnan kabul etmedi! (1 Aralık 1992)
HABER

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — İsrail 418 Filistinliyi sürgün etti, Lübnan kabul etmedi! (1 Aralık 1992)

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — Sarılarak öldüler: Yürekleri yakan sobalar! 1 Mayıs 1992
HABER

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — Sarılarak öldüler: Yürekleri yakan sobalar! 1 Mayıs 1992

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — Kürtçe her türlü yayın yasak!
HABER

BİR ZAMANLAR TÜRKİYE — Kürtçe her türlü yayın yasak!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Bir Zamanlar Türkiye Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.