Blinken, Bakan Fidan ile İsveç'in NATO üyeliğini görüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Blinken, Bakan Fidan ile İsveç'in NATO üyeliğini görüşecek

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanı Antony  Blinken, cumartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek. ABD Dışişleri Bakanlığı, Blinken'in Türk mevkidaşı ile İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması sürecini görüşeceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada "Blinken, Türk mevkidaşıyla İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması sürecini konuşacak" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında Dışişleri Bakanı Blinken'ın, Türkiye ziyaretinde, İsveç'in NATO'ya katılımının onaylanması sürecine yönelik son adımlar da dahil olmak üzere, "uzun yıllardır devam eden bölgesel işbirliğini" görüşeceğini aktardı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, Blinken'ın, Türkiye'nin ardından ziyaret edeceği Yunanistan'da ise Ukrayna'ya destek sağlamaya ve bölgesel deniz güvenliğini korumaya odaklanacağı bilgisine yer verdi.

HER GÖRÜŞMENİN KOLAY OLMASINI BEKLEMİYORUZ

Miller, "Bu yolculuktaki her görüşmenin kolay olmasını beklemiyoruz. Açıkçası bölgenin karşı karşıya olduğu zor sorunlar ve önümüzde zor seçimler var." diye konuştu.

Antony Blinken'ın, bu zorlukların doğrudan üstesinden gelmek için diplomatik çabalara liderlik etmenin ABD'nin sorumluluğu olduğuna inandığını ifade eden Miller, Blinken'ın "bunu ileriki günlerde yapmaya hazır olduğunu" kaydetti.

Blinken haftaya tamamlayacağı temaslarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana bölgeyi 4. defa ziyaret etmiş olacak.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...