Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Buna yürek dayanmaz! Tek çocuğunu kazada yitiren anne: Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı

İzmit'te kaldırımda yürürken çarpan araç yüzünden ölen Muhammed Ali Kraan'ın annesi isyan etti. Kazaya karışan 3 sanığın suçsuz olduklarını söylemesi üzerine adliyede sinir krizi geçiren anne Tezcan Tezgel, "Sanık yarış yapıyormuş. Adalet istiyorum. Tek çocuğum vardı, elimden aldılar. Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Geçtiğimiz haziran ayında İzmit'te gerçekleşti. 33 yaşındaki Gökhan K. idaresindeki cip, 20 yaşındaki Sıla A. hakimiyetindeki otomobille çarpıştı. Cip savrulunca kaldırımda yürüyen 24 yaşındaki Muhammed Ali Kraan ile 21 yaşındaki Ayber Erkut'a çarptı. İki genç olay yerinde hayatını kaybetti, sürücüler tutuklandı.

Kısa bir süre tutuklu bulunan sürücüler serbest bırakılırken, avukatların yaptığı itiraz üzerine İsmail O. yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Gökhan K. ise 4 ay sonra yakalanarak cezaevine gönderildi.

AYBER ERKUT
Başlık ResmiAYBER ERKUT
Ayber Erkut

Kazada hayatını kaybeden Muhammed Ali Kraan'ın Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden 2024 yılında mezun olduğu ve özel bir firmada işe başladığı, Ayber Erkut'un ise yurt dışında 2 yıl tıp eğitimi aldığı ancak bu yıl ülkesine geri dönerek üniversite sınavına hazırlandığı öğrenildi.

İKİSİ TALİ BİRİ ASLİ KUSURLU

Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma" suçundan açılan dava, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanıklar Gökhan K., İsmail O., tutuksuz sanık Sıla A., ölen Muhammed Ali Kraan'ın acılı annesi Tezcan Tezgel ve taraf avukatları katıldı.

Buna yürek dayanmaz! Tek çocuğunu kazada yitiren anne: Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı - 2. Resim
Başlık ResmiBuna yürek dayanmaz! Tek çocuğunu kazada yitiren anne: Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı - 2. Resim

BAKMADAN GEÇME
Kayseri
HABER

Kayseri'den Bursa'ya gidiyordu... 700 kilometre boyunca uyuyor sandılar: Otobüs molası gerçeği ortaya çıkardı

Mahkemede, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'ndan gelen yeni raporda; Gökhan K. ve Sıla A'nın tali kusurlu, İsmail O'nun ise asli kusurlu olduğu belirtildi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, "birden fazla insanın ölümüne sebep olma" suçundan 3 sanığın 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

"BABAM YATALAK" SAVUNMASI

Gelen raporda kusur durumunu kabul etmeyen tutuklu sanık Gökhan K., "Olay nedeniyle çok üzgünüm. Kazada kusurum yoktur" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Öğrenci dekan yardımcısını vurmuştu: Konya Selçuk Üniversitesi
HABER

Öğrenci dekan yardımcısını vurmuştu: Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki dehşette 'platonik aşk' iddiası

Kusurlarını kabul etmeyen tutuklu sanık İsmail O., "Babam yatalaktır, tüm ihtiyaçlarını ben üstleniyorum. Bu hususun gözetilerek karar verilmesini istiyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor, olay sebebiyle üzgünüm" şeklinde konuştu.

Muhammed Ali Kraan
Başlık ResmiMuhammed Ali Kraan
Muhammed Ali Kraan

Tutuksuz sanık Sıla A. da gelen raporu kabul etmeyerek, olay sebebiyle üzgün olduğunu söyledi.

"HERKES SUÇSUZSA ÇOCUKLARI KİM ÖLDÜRDÜ?"

Oğlunun fotoğrafını sanıklara göstererek fenalık geçiren anne Tezcan Tezgel, "Oğluma bakın, onu öldürdünüz. Herkes suçsuz olduğunu söylüyor, o zaman bu çocukları kim öldürdü? Bunlara gerekli ceza verilsin. Sanıklardan şikayetçiyim. Evladımı benden aldılar. Evladımı geri istiyorum" diye konuştu.

Buna yürek dayanmaz! Tek çocuğunu kazada yitiren anne: Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı - 4. Resim
Başlık ResmiBuna yürek dayanmaz! Tek çocuğunu kazada yitiren anne: Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı - 4. Resim

Mahkeme heyeti, avukatların süre talep etmesi üzerine sanıkların tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

POLİS DAKİKALAR ÖNCE FACİAYI GÖRMÜŞ

Oğlunun ölümünden sonra saçları tamamen dökülen Muhammed Ali Kraan'ın annesi Tezcan Tezgel ise "Adalete güvenmek ve sanıkların ceza almasını istiyorum. Kaldırımda yürüyen 2 masum çocuk öldü. Sanık Gökhan yarış yapıyormuş, makas ata ata geliyormuş.

Polisler, 'Bunlar birilerinin başını yakacak' demişler ve 3 dakika sonra kazaya şahit olmuşlar. Adalet istiyorum. Oğlum 23 yaşındaydı, tek çocuğum vardı, elimden aldılar. Ağzımda diş, kafamda saç kalmadı.

Bu ülkeye yıllarca sanatçı olarak hizmet ettim. En azından onun hatırı olsun. Aslan gibi evlat yetiştirdim. Oğlum pırıl pırıl bir çocuktu. Kamuoyundan destek istiyorum. Böyle kanun olmaz. Kaldırımda yürüyen insanları öldürüyorlar ve 2-3-5 sene ile yargılanıyorlar. Allah korkunuz yok mu? İçim yanıyor. Yangınımı Allah görüyor. İnşallah yandığımı savcılar, hakimler ve adalet de görür" ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.