Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Büyük köstebek yakalandı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Büyük köstebek yakalandı

Son Güncelleme: 27 Mayıs, 2015 - 12:53
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Büyük köstebek yakalandı
Fotoğraf Başlığı Büyük köstebek yakalandi

Savcı ve hakimleri ölümle tehdit eden twitter kullanıcısı "AnatoliaHack" rumuzlu Ahmet D. (55) gözaltına alındı.

Kaydet
a- | +A
M'de ifade verdikten sonra Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Savcısı Tekin Küçük tarafından sorgulanan Ahmet D., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın odasının twitter hesabından yayınladığı fotoğraflarını cep telefonu ile çektiği kamera görüntülerinden tespit edilen Ahmet D.'nin daha önce Adliye'de İcra Müdürlüğü'nde çalıştığı ancak bir süre önce meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NI ÖLÜMLE TEHDİT

Ahmet D. hakkındaki tutuklama kararının, Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve cemaate yakın olduğu belirtilen polisleri usule aykırı şekilde tahliye eden İstanbul Adliyesi'ndeki hakimlerin kararını uygulamadığı iddiasıyla cemaatin hedefi haline gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'yı ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle verildiği öğrenildi.

BAŞSAVCI'NIN MAKAMININ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ. İNİNDEYİZ DİYE TWİT ATTI

Ahmet D.'yi ise 19 Mayıs 2015 günü Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın makam odasına kadar gelerek çektiği ve paylaştığı görüntüler ele verdi. "AnatoliaHack" hesabından 19 Mayıs günü saat
13.50 sıralarında, "Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak makamının girişine özel güvenlik görevlileri de koysan özel kilitli giriş kapıları da yapsan inindeyiz. Ben ağayım ben paşayım diyenler kapıları kilitlemişler makamlarında toplantı yapıyorlar" şeklinde twitler atıldı.

KAMERA KAYITLARINDAN TESPİT EDİLDİ

Uzun süredir Siber Suçlar ve TEM ekipleri tarafından takipte olan bu hesaptan yapılan bu paylaşımlar üzerine Ankara Adliyesi'nin başsavcılık katındaki kamera kayıtları saat saat incelendi. Kamera görüntülerine göre, Ahmet D., yanında boşandığı ancak gayri resmi olarak birlikte yaşadığı karısı ile birlikte başsavcılık katına geliyor. Kapalı kapı özel güvenlik görevlisi tarafından açıldıktan sonra elinde açık olduğu görülen cep telefonu ile başsavcılık özel kalem kapısına kadar gelen Ahmet D., görevlilerin kendisine bakmadığı bir anda cep telefonu ile makam giriş odasını görüntülüyor. Kamera görüntülerinden kimliği tespit edilen Ahmet D., Polatlı'da kıskıvrak yakalandı. Mahkemeye çıkarılan Ahmet D. tutaklanarak cezaevine gönderildi. Ahmet D., AnatoliaHack hesabını kullanmadığını iddia etti.
Ancak savcılık Ahmet D.'nin cep telefonu üzerinde yaptığı incelemede; bu hesaptan paylaşılan fotoğrafların telefonun hafızasında da yer aldığını ve görüntülerin bu yolla çekildiğini saptadı.

İŞTE SAVCILIK İFADESİ

Şüpheli Ahmet D.'nin, ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"Ben Ankara TEM Şube Müdürlüğünde müdafi huzurunda vermiş olduğum savunmayı tekrar ediyorum. Ben icra müdürlüğünden ihraç edildikten sonra bilgisayar tamiri işleriyle uğraşmaya başladım. Benim iş yerim yoktur. Evde tamirat işleri yapmaktayım. Benim sorumlu olmadığım bir borç nedeniyle hakkımda icra takibi yapılınca ben eşimle anlaşmalı olarak boşandım, ancak gayri resmi olarak birlikte yaşamaya devam etmekteyiz.

Türk Hack Team üyesiyim

Emniyetteki ifademde ayrıntılı olarak belirttiğim üzere adli yazılım programı hazırlamak konusunda kendimi yetiştirmek için inspeak kullanıcı adıyla beyazorg, Türk Hack Team isimli sitelere üye oldum.
Yazılım dilleri ve programlama konusunda kendimi yetiştirdim. Beyazorg sitesinin banka usulsüzlüklerini görünce ayrıldım ve haklarında ihbarda bulundum. Daha sonra inspeak kullanıcı adıyla Redhack hacker grubu ile bağlantı kurdum. Redhack tarafından bana DDOS programı gönderildi. Bu programla Türk Hava Yollarına siber saldırı olup olmadığını bilmiyorum. Olayın tarihini de hatırlamıyorum. Türk Hack Team üyesi bir arkadaşım bana DDOS programında virüs olduğunu, IP numaramın karşı tarafa düştüğünü, bilgisayarımın onların eline geçebileceğini, her şeyini takip edebileceklerini söyledi.

Telsizle gemileri dinliyorum

Ben ikamet ettiğim evin terasında ele geçirilen telsizi, kayınvalidemin yazlığında gemileri dinlemek için almıştım. Ancak internetten ikinci el olarak aldığım Kenwood marka telsizi istediğim türden olmaması nedeniyle geri iade etmek istedim. Satın aldığım kişi bunu kabul etmeyince, İnspeak rumuzuyla donanım haber sitesinden satışa çıkardım.

UZAKTAN BAĞLANTI YOLUYLA REDHACK'ÇİLERLE GÖRÜŞTÜM

Anatolia Hack isimli twitter kullanıcısı ben değilim, kimin kullandığını da bilmiyorum. Ancak İstiklal Kemal kullanıcı adını kullanan bir kişi twitter'dan bana Anatolia Hack kullanıcısının Redhack'ten ayrıldığını söylemişti. Ben Anatolia Hack isimli twitter hesabında hiçbir paylaşımda bulunmadım. İstanbul Sulh Ceza hakimlerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, eski Cumhuriyet Başsavcısı Hakkı Köylü'ye, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'a hakaret ve tehditte bulunmadım. Redhack'çiler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait telefon numaralarını yayınladılar.
Ben basından bu haberleri okudum. Uzaktan bağlantı programıyla Redhack'çilerle görüştüm. Bir Redhack üyesi bana Vodafone, Turkcell ve Avea firmalarının sistemlerini hacklediklerini, bu şekilde numaralara ulaştıklarını söyledi. Ben S.S. adında birini tanımıyorum. Bu kişinin internet sitesine girmedim.

ANKARA ADLİYESİNE GELDİM

Ben eşim A.A. ile birlikte onun emeklilik işlemlerini takip etmek için 19 Mayıs 2015 tarihinde saat 09.30 sıralarında Ankara Adliyesi'ne gelmiştim. Önce Adalet Komisyonu işlemleri eşim için yaptırdı, buradan bize bakanlık muharebeye gitmemiz söylendi ve bir zarf verildi.
Bakanlık muharebe de bize bir evrak vererek, başsavcılık makamında imzalatmamızı söylediler. Başsavcılıkta sekreter hanım yarım saat, bir saat sonra gelmemizi söyledi ve evrakı bizden aldı. Saati doldurunca yeniden başsavcılık katına gittik. Oradaki özel güvenlik görevlisi bize sorun çıkarınca ben ne olur ne olmaz diye telefonu çıkararak kamerayla çekim yapmaya başladım. Özel kaleme uğradık, evrakın aşağıya gönderildiği söylendi. Aşağıdaki bakanlık muharebeye gidip işlerimizi hallettik. Hatırlamadığım saat adliyeden ayrıldık. Telefonumun hafızası dolduğundan bu video görüntüsünü daha sonra evdeki harici hard diske aktardım. O hard disk masaüstü bilgisayarıma bağlı idi. Ben bu görüntüyü Anadolu Hack twitter hesabıyla internette yayımlamadım.
Cumhuriyet Başsavcısına hakaret etmedim. Benim telefonumda gizli video çekimi yapan programda vardır. Benim telefonumda hiç fotoğraf bulunmaz. Ben telefonumun fotoğraf çekme özelliğini hiç kullanmam.
Anadolu Hack hesabında bulunan fotoğrafların, benim telefonumda yer aldığı iddiasını kabul etmiyorum. Ben adli yardımlaşma gereğince Anatolia Hack hesabının IP numarasının belirlenmesini talep ediyorum.
Ben devlet memurluğu yapmış insanım. Herhangi bir terör örgütüyle bir ilişkim yoktur. Paralel yapıyla da bir ilgim yoktur. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum."

Milliyet
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Mayıs, 2015 - 12:53
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Elazığ'da trafikte tehlikeli anlar! Peş peşe makas atan sürücü kamerada
Elazığ'da trafikte tehlikeli anlar! Peş peşe makas atan sürücü kamerada
Kaydet
Kuzey Marmara Otoyolu'nda korku dolu dakikalar: Tır, otomobili önüne alıp metrelerce sürükledi
Otoyolda korku dolu anlar: Tır, otomobili önüne alıp metrelerce sürükledi
Kaydet
ABD ve İran imzasında yeni değişiklik!
ABD ve İran imzasında yeni değişiklik!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası