CHP'de 'şaibeli kurultay' soruşturması! İddianamenin hazır olacağı tarih netleşti

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP'nin şaibe iddiaları ile gündeme gelen 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin soruşturmada iddianame tarihi netleşti. Gazeteci yazar Nuray Başaran "Kurultay iddianamesi cuma günü hazır olacak. İddianameyi gördükten sonra 9 milletvekili hakkında iddiaları da görmüş olacağız" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı'nda "para karşılığı oy kullandırıldığı" iddialarına ilişkin soruşturması sürüyor. 

Son olarak aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bulunduğu 9 milletvekilinin dosyası ayrıldı.

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı programında soruşturmaya ilişkin konuşan gazeteci yazar Nuray Başaran çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

CHP'de 'şaibeli kurultay' soruşturması! İddianamenin hazır olacağı tarih netleşti - 1. Resim

CHP'NİN ŞAİBELİ KURULTAYINA İLİŞKİN İDDİANEME NE ZAMAN HAZIRLANACAK?

Başaran, soruşturmanın tamamlandığını ve iddianamenin hazır olduğuna vurgu yaparak "Kurultay iddianamesi cuma günü hazır olacak. İddianameyi gördükten sonra 9 milletvekili hakkında iddiaları da görmüş olacağız" dedi. 

"KURULTAY DAVASI KAMU DAVASINA DÖNÜŞMÜŞ"

Başaran "Kurultay Davası kamu davasına dönüşmüş. CHP ve Lütfü Savaş müşteki olarak görünüyor" diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...