CHP'ye oy vermeyenlere linç kampanyası sürüyor

- Güncelleme:
CHP'ye oy vermeyenlere linç kampanyası sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Asrın felaketinde millet can derdine düşmüşken siyaset devşirmeye kalkanlar, sandıktan istedikleri sonuç gelmeyince depremzedelere kin ve nefret kustu. Afetzedeler bu çirkin tavrın canlarını depremden daha çok yaktığını söyledi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rekor seviyede oy çıkmasını hazmedemeyip depremzedelere hakaret ve küfürler savuran Kılıçdaroğlu destekçilerine tepkiler sürerken CHP’li belediyeler de depremzedeleri kapı dışarı ediyor. 50 depremzedeyi geçici olarak barındıkları otellerden çıkartan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ardından CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi de benzer karara imza attı. 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından, belediyeye ait olan evde kalan depremzedenin ikamet ettiği evin boşaltılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden karar çıktı. Acılı aileler “Çıkmazsanız polis ve zabıta eşliğinde gelip sizi çıkartacağız” dendiğini söyledi. CHP’li belediyenin kararına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, tarafından tebligatla geçici konutlarından ayrılmak zorunda bırakılan depremzede ailelere yeni konut tahsis edeceklerini duyurdu. 

ARACINI PARK ETTİRMEDİLER

Depremin ardından Adıyaman’dan Ankara’ya gelen afetzede Bilal Karadağ da CHP zihniyeti tarafından hakarete uğradı. Enkazın altından kızı ve damadıyla birlikte üç torunun cenazesini kendi elleriyle çıkaran Karadağ, Çankaya’da gittiği adreste aracını park ederken plakasını okuyan 75-80 yaşlarında bir kişinin kendisine “Sen Adıyamanlısın. Aracını buraya park etme! Tayyip Erdoğan’a oy verdiniz” dediğini söyledi. Karadağ, bu tepkiyle birlikte ikinci depreme yaşadığını ifade ederek “Ne kadar üzüldüğümü anlatamam” dedi.

“KÖPEK GİBİ YALVARIN”

CHP Ezine İlçe Kadın Kolları Başkanı Cansu Doğan, sosyal medya hesabından depremzedelerle ilgili “Hakkım helal değil. Köpek gibi pişman olacağınız günleri görmek dileğiyle” paylaşımında bulundu. Doğan’ın gelen tepkiler üzerine görevinden alındığı belirtildi.

AKAR: BUNLAR KABUL EDİLEMEZ

Malatyalı depremzede Lütfiye Ayaz, Hunat Camii’nde cuma namazını kılan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanına gelerek, seçim sonrasında özellikle sosyal medyada depremzedelere yönelik yer alan söylemlere ilişkin tepkisini dile getirdi. Depremin ardından Kayseri’deki bir yurda yerleştirildiği belirten ve desteklerden ötürü teşekkür eden Ayaz, “Seçimin ardından depremzedelere saldıran söylemler canımızı depremden daha çok yaktı. Bir yaptırım uygulanmasını istiyoruz.” dedi. Bakan Akar da insanlık dışı, ahlak dışı ifadeler kullanıldığını ve bunların kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Bunlarla ilgili yapılabilecek siyasi, idari ve hukuki ne varsa yaptık, yapacağız. Merak etmeyin gerekli cevabı alacaklar” diye konuştu.

KİNLERİNİ KUSTULAR

Erdoğan ve AK Parti’nin sandıktan önde çıktığı Malatya’da dün 4,1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Sefiller yine depremzedeyi küfür yağmuruna tuttu. Bazı muhalif sosyal medya kullanıcıları “%27,10 ve %3,26’lık kesime geçmiş olsun umarım iyisinizdir. İhtiyacınız olan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız. %69,39’luk kesim kader valla yapacak bişey yok yaa”, “Sıkıntı yok. Yıkılırsa Tayyip abileri var”, “Takdir-i ilahi falandır... Kader işte...Daha büyüğü olup enkaz altında kalıp soğukta bağıra bağıra ölebilirlerdi. Şükretmeliler” diyerek kinlerini kustu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...