Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Togg ne zaman yollara çıkacak

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Togg ne zaman yollara çıkacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobil projesi Togg’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Togg’da en çok merak edilen konu ne zaman yollarda olacağı. Erdoğan, ne zaman yollarda olacak sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, "Tesislerin seri üretime hazır hale gelmesiyle ilk seri üretim araçlar bu yılın son çeyreğinde inşallah banttan inecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TOGG'da son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Üretim süreci TOGG'un devam ediyor. Hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp, ondan sonra da keyfini beraberce tatmak. Bursa Gemlik'te yer alacak fabrika çalışmaları şu anda boya ve gövde tesisiyle pist tesisi tamamlandı." ifadelerini kullandı.

'YILIN SON ÇEYREĞİ…’

Erdoğan ayrıca, "Montaj tesisinin %98'i tamamlandı. Avrupa'nın en temiz boyahane tesisinde kimyasal dolum aşamasına geçildi. Tesisler bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek. İlk seri üretim araçlar bu yılın son çeyreğinde banttan inecek. Batarya konusunda üretimi Türkiye'de yapılacak. Çalışmalar devam ediyor." dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...