Cumhuriyetimiz 99 yaşında... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanı Anıtkabir'de

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhuriyetimiz 99 yaşında... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanı Anıtkabir'de

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyetimiz 99 yaşına girdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla karşılanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı. Ardından açıklama yapan Erdoğan, "Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan Togg'un üretim tesisinin açılışını yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz." dedi.

Bugün Cumhuriyetimizin 99 yıl dönümü... 29 Ekim kutlamaları kapsamında, her yıl olduğu gibi ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'e çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aslanlı Yol'un başındaki yerini almasının ardından başlayan törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da Aslanlı Yol'dan geçerek, mozoleye çıktı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Erdoğan'ın, ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Cumhuriyetimiz 99 yaşında... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanı Anıtkabir'deCumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanı mozaleye çıkarken...

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"CUMHURİYETİMİZİ PAYİDAR KILMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"Aziz Atatürk, Cumhuriyetin 99. yılını idrak ediyoruz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için çalışıyoruz. İlk yerli otomobil fabrikası Togg'un açılışıyla bugünü taçlandırıyoruz. Önümüzde çıkan engelleri aldırmadan mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun."

TEBRİKLERİ KABUL EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Beştepe’de Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul edecek.

ERDOĞAN'DAN TÖRENDE AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

TOGG VURGUSU

Engellere aldırmadan içinde bulunduğumuz asrı, Türkiye Yüzyılı yapmak ve milletimizi hayalleriyle buluşturmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan Togg'un üretim tesisinin açılışını yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...