Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

DEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi

DEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi
Fotoğraf Başlığı DEM Parti ve PKK elebasi Öcalan görüstürülecek mi? Cumhurbaskani Basdanismani Mehmet Uçum cevap verdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin 'Terörsüz Türkiye' çağrılarını ele aldı. 'DEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi?' sorusuna Uçum, "Devlet, 'Terörsüz Türkiye' hedefine katkı yapabileceği her türlü aracı kullanabilir. Sadece güçlü devletler böyle inisiyatifler alır" şeklinde cevap verdi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. 'Terörsüz Türkiye' çalışmalarına değinen Uçum, çarpıcı açıklamalarda bulundu.


DEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi - 1. Resim
Başlık ResmiDEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi - 1. Resim

"TÜRKİYE, KÜRTLERİN DE MİLLİ DEVLETİDİR"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, "Süreç denilen şey 1 Ekim'de Sayın Bahçeli'nin Meclis'te DEM Partililerle tokalaşması olarak tabir ediliyor. Bunu süreç olarak tanımlamak yerine yeni bir aşama olarak tanımlamak geliyor." dedi.


Terörün bitmesi için yapılan çalışmayı ele alan Uçum, "Üst amaç, ad, başlık 'Terörsüz Türkiye'dir. Türkiye'de terörün etkili olduğu her mecradan, siyasi, din, kültürel mecralardan tasfiyesidir. Terörün hayatın her alanında, terör örgütünün her zeminde tasfiye edilmesidir." şeklinde konuştu.

Kürt vatandaşların istismar edildiğini belirten Uçum, "Türkiye'nin Kürtleri üzerinden terör siyaseti yapanların bu durumdan kurtulması yönelin bir çağrı. Çağrıların somut içeriği ise net; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kürtlerin de milli devletidir. Türkiye, Kürtlerin de ülkesidir. Türkiye'nin Kürtlerine ülke vaadi emperyalist projedir. Türkiye'den toprak kopartmaya, Türkiye'yi küçültmeye yönelik projedir ve devlet buna karşı inisiyatif almıştır." ifadelerine yer verdi.


DEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi - 2. Resim
Başlık ResmiDEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi - 2. Resim

ÖCALAN VE DEM GÖRÜŞTÜRÜLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, "Silahların bırakılması çağrısı tabii ki yapılacaktır. Daha doğal bir şey yok. Ya silahları bırakacaklar ya da emperyalist güçlerin aparatı oldukları iyice teşhir olacak. Türkiye'nin Kürtleriyle bir alakaları olmadıkları, sadece Kürt kimliğini istismar ettiklerini, baskı yaparak Kürtlerin kendilerini demokratik siyasi süreçte daha özgür bir şekilde ifade etmelerinin önüne geçtiklerini ortaya çıkaracak." dedi.


Devletin DEM Parti ve PKK'ya yaptığı çağrıların önemine değinen Uçum, "Türkiye partisi olması gereken DEM Parti ve diğer partiler. Bunlar da terör yükünü sırtlarından atmalı. Devlet diyor ki; 'siz bu terör yükünü atın, size alan açıyoruz. Aksi takdirde hukuk devreye girer.' Devlet çok özgüvenli bir şekilde her türlü imkanı ve aracı kullanma iradesinde olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Buna Öcalan da dahil mi?" sorusuna cevap verdi.

"Olabilir" diyen Uçum, "Devlet bu tip şeyleri düşünür. Devlet Terörsüz Türkiye hedefine katkı yapabileceği her türlü aracı kullanabilir. Bu da normaldir. Sadece güçlü devletler böyle inisiyatifler alıp kararlar verebilir" şeklinde konuştu.


DEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi - 3. Resim
Başlık ResmiDEM Parti ve PKK elebaşı Öcalan görüştürülecek mi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum cevap verdi - 3. Resim

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER

Erdoğan'dan gazetecilerin Öcalan sorusuna tek kelimelik cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye tam destek! "Silahları gömdüğünüz an önünüz açılır"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.