Depremzedeler için THY'de çalışma imkanı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremzedeler için THY'de çalışma imkanı

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Yolları (THY), depremden etkilenen öğrencilere yönelik Take-Off 101 (Anadolu Part-Time) Programı adlı iş alım ilanı açtı. THY'nin resmi internet sitesinde yer alan ilana göre ilana sadece depremden etkilenen 11 ildeki afetzede öğrenciler başvurabilecek.

Afet bölgesinden uçaklarla ücretsiz tahliye yapan THY şimdi de depremzede öğrencilere kapılarını açtı. THY, depremden etkilenen öğrencileri işe alacağını duyurdu. 

1997'DEN SONRA DOĞANLA BAŞVURABİLİR

THY’nin resmi internet sitesinden yayımlanan ilana, sadece depremden etkilenen illerde yaşayanlar veya birinci derece yakını "afetzede" olanlar başvuru yapabilecek. Ayrıca T.C. vatandaşı ya da mavi kart sahibi, 01.01.1997 sonrasında doğmuş ve 2024 yılında mezun olma şartı aranıyor.

HAFTADA EN FAZLA 30 SAAT MESAİ

Üniversitelerin herhangi bir bölümünde 3. ya da 4. sınıf öğrencilerine Anadolu istasyonlarında part-time çalışma imkanı sunulacak. İş başvurusu yapacak afetzede öğrenciler, vardiyalı çalışma düzeninde THY ofislerinde haftanın en az 2 günü tam zamanlı olmak üzere haftada en fazla 30 saat mesai yapabilecek.

İNGİLİZCE SINAVI DA YAPILACAK

Adaylardan ayrıca adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı ile İngilizce sınavında başarılı olma şartı da isteniyor. THY’de afetzede öğrenciler için açılan iş ilanına 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen şehirler şöyle: Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ.

(AA)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...